Dependances Croix: geen mergel maar blauwe natuursteen

Voorpagina » Nieuws » Dependances Croix: geen mergel maar blauwe natuursteen

De beide dependances van hotel Croix de Bourgogne krijgen geen mergelcomposiet maar blauwe natuursteen tegen de gevel. Dat heeft wethouder Wim Weerts dinsdag bekendgemaakt. Hij zei erbij dat de stadsbouwmeester akkoord is met deze aanpassing. De reden is de instabiliteit van het nog onbekende materiaal, genaamd mergelcomposiet. Het is een ‘uitvinding’ van architect Wiel Arets en was een alternatief voor de dure mergel.

Dependances in mergelcomposiet

Grond eigendom van gemeente
Naast deze bekendmaking deelde Weerts tevens mee dat de grond waarop waarschijnlijk het hotel en de beide dependances gebouwd gaan worden, nog eigendom is van de gemeente Valkenburg aan de Geul. “Het kan mogelijk in de toekomst gebruikt worden als stok achter de deur,” aldus de wethouder die verder zei dat de omgevingsvergunning waarin andere aanpassingen aan het hotel vermeld staan, is toegekend. Vanaf nu geldt een bezwaartermijn van zes weken waarin belanghebbenden protest kunnen aantekenen.

Kademuren
Weerts legde tevens uit dat het Waterschap Limburg nog geen beslissing heeft genomen. “Dat heeft te maken met de berekeningen van het gewicht van het gehele hotel dat rust op de kademuren. Het is onduidelijk wanneer de beslissing verwacht kan worden.” De wethouder verwacht binnenkort rond de tafel te gaan zitten met de projectontwikkelaar 2Rocks en is positief gestemd over de herbouw van het voormalige hotel.

Archieffoto’s TV Valkenburg

 

← Vorig bericht

Zondag intocht Sinterklaas in centrum Valkenburg

Social sofa voor iedere kern

Volgend bericht →