Derby Walram tegen Berg in teken van sportieve revanche

Voorpagina » Toerisme » Derby Walram tegen Berg in teken van sportieve revanche

Nog zes wedstrijden – vier thuis, twee uit – scheiden VV Walram in de vierde klasse A van de lang gedroomde titel. Allemaal finales, tegen ploegen bovenin maar ook onderin. Addertjes zitten onder het gras. Iedereen wil de koploper pootje lichten. De ploeg van Jordy Reneerkens en Dave Bosch moet elke week een ware uitputtingsslag leveren om de eerste plek vast te houden. Daarin slaagt men wonderwel. De niet aflatende inzet en teamgeest zijn daarbij onontbeerlijk. Negen en twaalf punten bedraagt de voorsprong op de concurrenten Wijnandia en RKVCL.
Komende zondag opnieuw een spraakmakend duel in sportpark Oost: de derby tegen de buren uit Berg, dit jaar debutant en met 30 punten uit 20 duels vrijwel zeker van behoud van die plek in de vierde klasse. Met een paar opeenvolgende zeges zou Berg nog een serieuze gooi kunnen doen naar de derde periodetitel. Daar kan dan volgende week mee worden begonnen, in het thuisduel tegen Geuldal!
Had Walram het afgelopen zondag nog redelijk moeilijk bij het Maastrichtse RKVVL/Polaris (1-0) winst, Berg haalde met een 4-1 zege bij het lastige RKHSV makkelijker de drie punten op.
We herinneren ons de heenwedstrijd, eind oktober nog maar al te goed. Berg haalde het optimale rendement uit zijn aanvallen, Walram beukte en beukte op het doel van Mario Derrez maar die capituleerde slechts één keer: 3-1. Wil Walram in de komende wedstrijden stevig op ‘pole position’ blijven, dan is winst pure noodzaak.
Genoeg ingrediënten om er zondag een leuke pot van te maken. Toeschouwers wordt aangeraden om tijdig aanwezig te zijn en zoveel mogelijk per fiets, te voet of openbaar vervoer te komen i.v.m. de beperkte parkeergelegenheid.

← Vorig bericht

Grensoverschrijdend musiceren Concordia en St. Rosa

Majeure projecten hebben (heel) veel voorbereidingstijd nodig

Volgend bericht →