Detailhandel maakt moeilijke tijd door.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Detailhandel maakt moeilijke tijd door.

In Valkenburg aan de Geul is de situatie niet anders.Bijna de helft van de Nederlandse winkels verkeert in grote problemen. De economische crisis en jarenlange lastenverzwaringen hebben tienduizenden bedrijven naar de rand van de afgrond geduwd. Dat zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland afgelopen zaterdag in het AD.

Met uitzondering van de levensmiddelensector gaat het dramatisch in de detailhandel. Bloemisten, boekhandels, woninginrichters, allemaal merken ze de gevolgen van de crisis harder dan ooit. De consument besteedt minder, maar de ondernemer krijgt jaarlijks wél te maken met lastenverhogingen.

In Valkenburg aan de Geul is de situatie niet anders. De detaillisten in het centrum hebben de afgelopen maanden zelfs nog te maken met een bijkomend probleem: de rioleringswerken. Door de openliggende straten zijn de winkels weliswaar bereikbaar maar het kooppubliek blijft weg. Winkeliers die niet met hun naam genoemd willen worden spreken van 20 a 40% minder omzet. Ze moeten hun reserves gaan aanspreken. “Het komt hard aan. Het is een zeer moeilijk jaar”, zeggen enkele winkeliers.
Het tijdens vorige week gehouden WK-wielrennen heeft voor de detailhandel niet veel goeds gebracht. Uitgestorven straten in het winkelcentrum. Een volgepakt Grendelplein. Tegenstrijdiger kan het niet zijn. De horeca heeft een gouden week achter de rug.

“Voor mij mag het iedere week WK wielrennen zijn”, zei een horeca ondernemer op het Grendelplein. Of dit ook geldt voor de detailhandel en inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul, valt nog te bezien. Van dit standpunt uit gezien zou het goed zijn om een grootscheepse enquête onder alle Valkenburgse inwoners/ondernemers/winkeliers te houden. Want over een maand weten we of Spanje het WK 2014 kan organiseren. Zo niet, zo luiden de geruchten, zou Valkenburg aan de Geul weer in de belangstelling komen.

Bekijk de resultaten van een net gehouden enquête onder ondernemers m.b.t. het WK gehouden door ‘Wijlimburg’.

KLIK DAARVOOR HIER
← Vorig bericht

Lobby voor bebording afrit Broekhem is gestart.

Musical 'Paulus boodschapper' in Berg.

Volgend bericht →