Deze Valkenburgers kregen een 'lintje'

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Deze Valkenburgers kregen een 'lintje'

Vijf inwoners uit de gemeente Valkenburg aan de Geul kregen vandaag een Koninklijke Onderscheiding opgespeld door burgemeester Martin Eurlings.
1.    Wiebe Appelboom, Lid in de Orde van Oranje Nassau  (Schin op Geul)
Sinds 1993 is Wiebe Appelboom als vrijwilliger actief op meerdere maatschappelijke fronten, met name in zijn woonplaats Schin op Geul. Ik noem een paar van zijn verdiensten: Hij is al ruim twintig jaar actief als secretaris en kerkmeester van het kerkbestuur,  hij is secretaris van de stichting Gemeenschapsvoorzieningen, van Carnavalsvereniging de Waterratte en van de Heemkundvereniging. Een echt manusje van alles. Wiebe is een persoon met een zeer brede maatschappelijke en sociale betrokkenheid. Iemand die keihard gaat waarvoor hij staat en waarmee je met heel veel plezier en zeer gemotiveerd kunt samenwerken.
2.  Reinier Corten, Ridder in de Orde van Oranje Nassau (Houthem)
Sinds 1985 verricht Reinier Corten vrijwilligerswerk, dat zich met name richt op onderwijs, cultuur en sociaal/maatschappelijk werk. Zo is hij voorzitter van stichting Pesthuyspodium: een professioneel theatertje gevestigd in een monumentaal pand in de binnenstad van Maastricht. Daarnaast is hij lid van de commissie van Toezicht bij “De Geerhorst “ in Sittard. Hij verricht veel bestuurlijke taken, waarbij hij de kartrekkersfunctie niet schuwt. Zijn bestuurlijk capaciteit zet hij ook in voor onder ander stichting Jan Baptist, Radar, het Parcours  en de stichting Historische en Heemkundige studies in en rond het Geuldal. Zijn creativiteit en zakelijke wijze van handelen zijn kenmerkend. Hij wordt getypeerd als een veelzijdig en betrokken persoonlijkheid, die werkzaam voor diverse vrijwillige activiteiten in de stad Maastricht e.o. met een belangeloze inzet de samenleving op een uitzonderlijke manier heeft gediend en nog steeds dient.
3.  Pierre Pisters, Lid in de Orde van Oranje Nassau (Valkenburg)
Als vrijwilliger bij de Heuvelland Bibliotheek in Valkenburg is Pierre verantwoordelijk voor het onderhoud van het bibliotheek gebouw en de omliggende groenvoorziening. Ook in andere bibliotheken in het Heuvelland is Pierre als klusjesman actief. Niet alleen de bibliotheek, ook het prachtige Openluchttheater wordt door Pierre met veel liefde onderhouden. Tijdens de voorstellingen in het Openluchttheater ontvangt Pierre als gastheer de bezoekers. In de wintermaanden tenslotte is Pierre druk in de weer voor de  Stichting Beeldarchief Valkenburg.
4.  Anuschka Vijghen – Thuijs, Lid in de Orde van Oranje Nassau (Valkenburg)
Anuschka Vijghen   is als vrijwilligster actief bij de Lourdesgrot aan de Cauberg. Het winkeltje bij de Lourdesgrot geniet nog steeds van veel belangstelling van zowel lokale bevolking als bezoekers.  Als mantelzorger heeft zij jarenlang met veel liefde haar moeder en schoonvader verzorgd. Sinds 1995 is zij aangemeld als hulpverlener bij het rode Kruis. Sinds 2010 voerde zij ook de taak van coördinator voor de Opvang en Verzorging van het district Zuid-Limburg uit. Helaas heeft zij haar taken wegens gezondheidsredenen enigszins moeten beperken.
5.  Connie Wezeman, Lid in de Orde van Oranje Nassau (Vilt)
Conny is op vele fronten als vrijwilligster actief, maar we kennen haar natuurlijk allemaal als Hèt gezicht van de Kunst en Cultuurraad. Momenteel combineert ze de functie van voorzitter en secretaris. Daarnaast is zij werkzaam in vele subwerkgroepen van de Kunst en Cultuurraad, zoals Mont Martre aan De Geul, het Jeugdtheather en de diverse te realiseren kunstwerken in Valkenburg aan de Geul. Deze bezige bij is een kei in het organiseren van bijeenkomsten, het leiden van de diverse vergaderingen, leggen van contacten met kunstenaars en vrijwilligers en het benaderen van jeugd op de basisscholen. Conny is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en zoekt steeds naar samenwerking binnen de diverse andere verenigingen en stichtingen op gebied van kunst en cultuur. Kortom, Conny zorgt er voor dat Kunst en Cultuur in Valkenburg stevig op de kaart wordt gezet.

← Vorig bericht

Waterrad brouwerij de Leeuw terug in functie?

Wie herkent deze persoon? + video

Volgend bericht →