DHV onderzoekt geluidniveau A-79

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » DHV onderzoekt geluidniveau A-79

In Houthem St.GerlachHet college gaat € 10.710 uitgeven en verleent bureau DHV opdracht voor het uitvoeren van een onderzoek naar het geluid dat de autosnelweg A-79 in Houthem veroorzaakt. Dit op verzoek van de “werkgroep Geluid A-79 Houthem St.Gerlach”.
Gekeken wordt naar de plaatsing van een geluidswal (met aarde), een geluidswand (zoals bij afrit Amby/Bunde) of het aanbrengen van geluidwerend asfalt. Burgemeester Eurlings zegt dat een oplossing “in samenspan met de werkgroep gezocht wordt. Er zijn meerdere opties mogelijk tegenwoordig. Niet alleen een geluidswal maar ook fluisterasfalt (zgn. Zoab Zoabplus) in combinatie met fluister autobanden.
Waar we ook rekening mee moeten houden is het behoud van het uitzicht dat de autoweg heeft. Dat was een van de voorwaarden” aldus burgemeester Eurlings. Verantwoordelijk wethouder Jef Kleijnen memoreerde ook dat de panoramische uitzichten die de A-79 biedt, gehandhaafd zullen moeten blijven. Daar heeft Bureau R.O. indertijd ook aan gerefereerd”.
Kleijnen heeft al eerder aangegeven dat Rijkswaterstaat niet eerder dan de periode 2012 tot 2015 het asfalt op de autoweg zal vervangen. “Dat is de werkgroep ook medegedeeld. Rijkswaterstaat ziet deze autoweg als voorbeeld weg” zegt Kleijnen.

← Vorig bericht

VVV en Valkenburg Totaal gebruiken de nieuwe Berkelpoort

College beraadt zich over Thermae 2000

Volgend bericht →