Dichte of open Berkelpoort ?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Dichte of open Berkelpoort ?

Met eventueel een nieuw ontwerp van Henk Kwakkernaat.De tweede stadspoort, aan de oostzijde van het centrum, was ook onderwerp van discussie in de raadsvergadering van dinsdagavond.
Het gemeentebestuur wil de historisch bebouwing aldaar terugbrengen en onderzoeken of de doorgang tussen de Berkelpoort en het poorthuis dicht of halfopen zou moeten worden.
De discussie draaide om het afsluiten van deze doorgang. De SP is voorstander van het bouwen van woonhuizen bij de poort.Algemeen Belang is ook voorstander. Maar wil wel een voorstel van het College zien over de afsluiting.
Het CDA is akkoord met de afsluiting en bebouwing, Knubben wil wel de doorgang niet helemaal dichtmaken.
De PvdA/D66 fractie gaat met het voorstel van het College mee met die aantekening dat er een goede bereikbaarheid dient te blijven bestaan voor de hulpdiensten en overleg wordt gepleegd met de omwonenden.
Voor de VVD is afsluiting echter onbespreekbaar.
Eurlings stelde vast dat er een breed draagvlak in de raad is voor het afsluiten van de doorgang onder de Berkelpoort. “Wij komen hierop terug”, verzekerde hij de raad. “Wij dagen mensen uit, willen plannen verder ontwikkelen, samen met u en de omwonenden”, aldus Eurlings.
Amateurarcheoloog Henk Kwakkernaat zei tegen Tv Valkenburg dat hij een nieuw ontwerp maakt voor een gedeeltelijke open Berkelpoort.

← Vorig bericht

Discussies rond bouw Geulpoort.

Uitstel renovatie Wilhelminalaan?

Volgend bericht →