Toeschouwers zijn welkom op Grendelplein en Plenkertstraat, achter de hekken. Er gelden strenge veiligheidsiesen.Vanaf dinsdag 7 oktober 22.00 uur tot woensdag 8 oktober 06:00 uur worden de kappen op de Grendelpoorttorens geplaatst. De drie torens, twee grote en een kleine, worden met een dieplader getransporteerd van de Plenkertstraat naar het Grendelplein en met behulp van een mammoetkraan op de torens gehesen.

In de Plenkertstraat wordt eveneens een kraan opgesteld om de kappen op de dieplader te hijsen. Om de veiligheid gedurende de werkzaamheden te maximaliseren zal op enkele locaties rondom de werkvakken aanvullende verlichting worden geplaatst. BAM werkt aan deze bijzondere en specialistische klus samen met mergelbedrijf Kleijnen en kappenbouwer Assink.

De hijswerkzaamheden in de Plenkertstraat starten om 21.30 uur. Dan wordt de eerste kap op de dieplader gehesen en aansluitend richting Grendelplein gereden. Vervolgens wordt de kap op de poort gehesen. Naar verwachting tussen 22:00 en 23:00 uur. Daarna volgen de beide andere torens.

Als gevolg van de werkzaamheden zijn de Wilhelminalaan, Plenkertstraat en Grendelplein voor alle verkeer afgesloten vanaf 20 uur op dinsdagavond. Het verkeer wordt omgeleid. In de Plenkertstraat en op het Grendelplein zijn vakken ingericht waar toeschouwers de werkzaamheden kunnen volgen.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2014.
Foto hijsplan Jos Bauer © 2014