Directe subsidie voor lokale omroep ?

Voorpagina » Nieuws » Directe subsidie voor lokale omroep ?

Als het aan D66 ligt krijgen lokale omroepen hun subsidie voortaan rechtstreeks en niet meer van de gemeenten. Dit staat in het wetsvoorstel van D66-Kamerlid Bert Bakker dat hij dinsdag indiende.
Sinds 2000 wordt er door het rijk circa 7.7 miljoen euro in het Gemeentefonds gestort voor de lokale omroep. Maar slechts eenderde van alle 296 publieke lokale omroepen profiteert daar volledig van. De rest krijgt van haar gemeente minder of zelfs niets doorbetaald.
In Bakkers wetsvoorstel worden de miljoenen uit het Gemeentefonds genomen en via het Commissariaat voor de Media aan publieke lokale omroepen ter beschikking gesteld. De verdeling gebeurt op grond van het aantal wooneenheden in het uitzendgebied van de publieke lokale omroep.
Het wetsvoorstel moet 1 juli 2007 in werking treden.
Reactie van de O.L.O.N. Nijmegen:
OLON over wetsvoorstel D66: Lang gewacht toch gekomen
Het wetsvoorstel van D66 over de financiering van lokale omroepen is door de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) goed ontvangen. Het voorstel houdt in dat alle lokale omroepen 1,07 euro per wooneenheid krijgen van de overheid. Momenteel krijgt éénderde van de 296 lokale omroepen deze bijdrage van de gemeente.
De OLON laat in een reactie weten alle vertrouwen te hebben dat dit wetsvoorstel, na de verkiezingen, snel behandeld en tijdig aangenomen wordt. “Sinds 2000 zijn over dit onderwerp vele moties en amendementen altijd (bijna) kamerbreed (VVD tot en met SP) aangenomen. We hebben lang moeten wachten, maar dit is eindelijk weer een belangrijke stap vooruit voor alle 296 publieke lokale omroepen.”

← Vorig bericht

Bergervliet kwestie sukkelt maar door

Rock experience 2006 in Vilt

Volgend bericht →