Disabled Cycling wordt ook in Valkenburg verreden

Voorpagina » Nieuws » Sport » Disabled Cycling wordt ook in Valkenburg verreden

Wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul is in 2006 gastheer van prachtige wielerevenementen, zoals de aankomst van een etappe van de Tour de France op 4 juli 2006 en het EK junioren en beloften van 12 t/m 16 juni 2006.
Disabled Cycling Valkenburg op 8 en 9 juli is een nieuw topsport evenement voor de internationale top van gehandicapte wielrenners van alle categorieën. Op zaterdag 8 juli vindt een tijdrit plaats, op zondag 9 juli de wegwedstrijd. Valkenburg aan de Geul biedt deze bijzondere sporters hetzelfde parcours en dezelfde faciliteiten als het EK voor Junioren en Beloften.
Disabled Cycling Valkenburg is een wedstrijd uit de European Cup Series van het Internationaal Paralympisch Committee IPC, de hoogste categorie in de sport voor gehandicapten. Deelnemers kunnen hier ?Ranking Points? verdienen voor de deelname aan de Paralympics in Beijing.
Er wordt een internationaal deelnemersveld verwacht met onder anderen handbikers, tandems en geamputeerden. Valkenburg kan zich verheugen op topprestaties en boeiende wedstrijden tijdens een wielerevenement met een unieke, bijzonder sportieve sfeer.
Bezoek de website voor meer informatie over Disabled Cycling Valkenburg op www.valkenburg.nl

← Vorig bericht

Michael Boogerd verheugt zich op Tourfeest Valkenburg

Bereikbaarheid Valkenburg tijdens de Tour de France

Volgend bericht →