Dit jaar geen Bokkemèrt in Valkenburg-centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Dit jaar geen Bokkemèrt in Valkenburg-centrum.

Organisatie trekt zich terug.Op de website van de Stichting wordt de Bokkemèrt 2014 niet meer vermeld. Naast de Kerstmarkt in de Gemeentegrot en Living Statues, organiseert de ‘club van Römling’ ook nog de wereldbeker cyclocross. "Ook bij deze evenementen hebben wij te maken met veiligheid. En dus ook kosten. Veiligheid staat bij ons voorop. Ergens moeten we een grens trekken", aldus Römling.

De Stichting wil over twee jaar het WK cyclocross naar Valkenburg halen. "Om dit WK binnen onze grenzen te organiseren moeten we 2 miljoen euro op tafel leggen bij de UCI. Dat geld moeten wij zelf verdienen", zegt Römling.

De Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul per brief laten weten geen Bokkemèrt meer te organiseren. Voorzitter Jo Römling geeft aan dat de opgeschroefde veiligheidseisen niet meer uit te voeren zijn.
Römling: "Wij zijn verplicht om per 10.000 bezoekers 20 beveiligers aan te stellen verspreid over de jaarmarkt. Dat gaat ons minstens € 20.000,= meer kosten dan vorig jaar. Dit is niet meer te doen, wij moeten keuzes maken".

Afgelopen jaar zouden 30.000 bezoekers op de markt zijn geweest. De veiligheidskosten stijgen naar € 60.000,=.

← Vorig bericht

Vandaag kick-off VVD-verkiezingscampagne.

Sluiting detaillist in Valkenburgse centrum.

Volgend bericht →