Dit jaar weer Auw Wieverbal in Grotestraat-centrum

Voorpagina » Toerisme » Dit jaar weer Auw Wieverbal in Grotestraat-centrum

Het Auw Wieverbal in de Grotestraat-centrum komt weer terug. Na één jaar afwezigheid hebben een aantal ondernemers de organisatie van het bal weer opgepakt samen met de organisatie V.E.V. van het Walramplein. Er is een vergunning door de gemeente Valkenburg aan de Geul afgegeven om een podium en buitenbuffetten te exploiteren.
Vorig jaar werd geen vergunning voor het bal afgegeven. Daar ontstond behoorlijk wat commotie over. De gemeente verbond extra veiligheidseisen aan het verlenen van een vergunning om op straat het Auw Wieverbal te organiseren. Ondanks deze tegenvaller was het op de donderdag voor carnaval toch druk in de Grotestraat waar sinds 1966 het Auw Wieverbal georganiseerd werd.
De ondernemers bleven in overleg met wethouder Vermeer en organisator Richard van Beek om het bal toch weer georganiseerd te krijgen. En dat is nu gelukt.
Op het Walramplein wordt een Auw Wieverbal muziekfestival georganiseerd. Net zoals voorgaande jaren. Richard van Beek van de Valkenburgse Evenementen Vrienden organiseert nu ook het Auw Wieverbal in de Grotestraat-c. “Bijna alle ondernemers doen mee aan de organisatie. Er komt een podium in de straat te staan waarop één artiest een half uur zal optreden. Dat wordt Erwin. De rest van de tijd wordt opgevuld door een DJ.
Meer bijzonderheden worden in de loop van deze dinsdag bekendgemaakt.
Foto TV Valkenburg 2017

← Vorig bericht

Meer toezicht op afsteken van vuurwerk

Inhaalwedstrijd van Vilt/Be Quick

Volgend bericht →