D'n Ingel weer truuk op de rewien

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » D'n Ingel weer truuk op de rewien

Mèt oetkiek euver gans ValkebergAlleen maar tevreden gezichten bij aannemer, uitvoerder, smid en werklieden na het probleemloos herplaatsen van “Den Ingel” op de ruïne op Woensdag
8 augustus.

Michaël is een tijd geleden van de Kasteelruïne afgehaald in verband met restauratiewerkzaamheden. Door weersinvloeden was de muur waarop de windwijzer Michaël bevestigd was niet meer stevig genoeg. Inmiddels is de bovenste drie meter van de muur hersteld met nieuwe mergelblokken en klaar om de 3,5 meter hoge en 150 jaar oude windwijzer te dragen.

Hét symbool van Valkenburg is van koper en weegt 250 kilo. Het gevaarte werd met een lier naar boven gehesen en vakkundig geplaatst door de Valkenburgse smid Jan Odekerken en de firma Rouwet.

Henk Kwakkernaat maakte van de gelegenheid gebruik om nog wat te graven, waarbij hij stuitte op interessante nieuwigheden. Boven de kapel moet een gaanderij zijn geweest, waarop een verwarmingskachel moet hebben gestaan in de vorm van een kachel, zoals deze nu nog in huizen in Duitsland voorkomt. Er werd zelfs nog as gevonden en stenen, die daarop duidden.

Foto-impressie (met hoogtevrees) Hein Reuters © 2007 TvValkenburg

← Vorig bericht

Terug van weggeweest: "Valkenburg Omhoog"

Lezing over Hundertwasser

Volgend bericht →