22 november 2019 | 20:55
Home Nieuws Dochter van chirurg ‘evacuation hospital’ naar Valkenburg

Dochter van chirurg ‘evacuation hospital’ naar Valkenburg

In het kader van de tentoonstelling “ We Do Remember” in Museum Valkenburg vindt op donderdag 5 september van 19.30 – 22.30 uur in de bibliotheek Valkenburg een lezing plaats door Joy Passanante. Deze lezing is in het Engels. Joy Passanante is schrijfster van “Through a Long Absence” en dochter van Cpt. Bart Passanante, chirurg in het 91st Evacuation Hospital te Valkenburg.

In de lezing die in het Engels zal zijn, zal Joy dieper ingaan op de vier maanden die haar vader tussen oktober 1944 en maart 1945 als chirurg van een Evacuatie Hospitaal in Valkenburg doorbracht. Waar hij al snel kind aan huis was bij verschillende, vooral kunstzinnige, families en een bijzondere vriendschap sloot met Charles Eyck, die een portret van hem schilderde.

Voor deze memoires putte Joy uit de meer dan 4000 bladzijden tellende brieven die haar vader tijdens de oorlog schreef aan zijn vrouw, zijn vierdelige dagboek én zijn schilderijen en foto’s. Passanante volgt haar vaders voetsporen door de oorlog en vindt hedendaagse connecties met de gevechten en overwinningen van haar vader.

De toegang is gratis en vrije gift is echter welkom. Gezien het maximaal aantal van 75 bezoekers is aanmelden vooraf noodzakelijk. Gratis online tickets bestellen via:
https://www.museumvalkenburg.nl/agenda/we-do-remember-lezing-door-joy-passanante/

Archieffoto TV Valkenburg