Documentaire over dakloze op Tv Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Documentaire over dakloze op Tv Valkenburg.

Te zien dagelijks om 11-17-21 en 01 uur.Cor de Jongh is 44 jaar oud en woont in de 24 uurs opvang van het Leger des Heils aan de Boschstraat in Maastricht. Al 22 jaar lang is hij thuisloos. Thuisloos wil zeggen: Je hebt geen dak boven je hoofd en bent genoodzaakt gebruik te maken van sociale voorzieningen.
Cor is op zijn 22ste het huis uit gezet door zijn moeder. Cor was namelijk gokverslaafd en stal onder andere geld van zijn eigen familie. Voor zijn moeder was op een gegeven moment de maat vol en Cor moest vertrekken. Zo raakte hij voor de eerste keer dakloos.
Cor is daarna van zijn gokverslaving afgekomen. Ook heeft hij tussendoor nog wel enkele baantjes gehad, maar deze heeft hij nooit lang vast kunnen houden. Zo gebeurde het dat hij nu, 22 jaar later, nog nooit in zijn leven geheel zelfstandig heeft gewoond. Ook heeft hij nog steeds heel veel schulden bij verschillende schuldeisers. Hij is echter van plan om dit te veranderen.
Cor doet tegenwoordig mee aan een reintegratieproject van het Leger des Heils. Hij werkt in de 50|50 Store, gelegen in het Mosae Forum. Via een reïntegratiebaan in de 50|50 Store worden cliënten van het Leger des Heils klaargestoomd voor een baan in de arbeidsmarkt. Cor doet zijn werk echter zo goed dat men van plan is hem een jaarcontract aan te bieden.
Cor heeft nog steeds veel schulden, maar hij ziet de toekomst rooskleurig in. Hij hoopt zijn schulden zo snel mogelijk af te kunnen betalen, maar denkt toch nog zeker zo’n 4 jaar aan de Kredietbank vast te zitten. Ook hoopt hij op een contract bij de 50|50 Store en een eigen appartement dat hij via het Leger des Heils kan huren. Zo kan Cor langzaam maar zeker weer een zelfstandig bestaan opbouwen. De vraag is alleen: Zou het hem lukken?

De documentaire is op Tv Valkenburg te zien dagelijks om 11-17-21 en 01 uur.

Meer info via www.nicolevanmelsen.com

← Vorig bericht

Drugsoverlast? Bel het Drugsmeldpunt!

Sibbe MC 4 wint derby tegen Falco.

Volgend bericht →