Doe je licht op je fiets aan

Voorpagina » Toerisme » Doe je licht op je fiets aan

Onder het motto ‘Doe je licht aan’ start maandag 29 oktober weer de fietsverlichtings-campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (R.O.V.L.). Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Helaas fietsen veel mensen, vooral jongeren, zonder licht. Daarom werden jongeren afgelopen jaar wederom uitgedaagd om het campagnemateriaal te ontwikkelen om elkaar attent te maken op veilig gedrag in het verkeer. Zo draagt de poster van de nieuwe fietsverlichtingcampagne dit jaar de activerende titel “Doe je licht aan”. Niet bedacht door een bureau, maar verzonnen door scholieren.
“Het niet voeren van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze, oorzaken zijn meestal het vergeten van de verlichting en gemakzucht,” zegt gedeputeerde Eric Geurts gedeputeerde voor mobiliteit, tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (R.O.V.L.). “Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gebrekkige fietsverlichting in de donkere wintermaanden verdient daarom extra aandacht.”
Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. R.O.V.L. streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! “Deze campagne past helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we daarom van de nul een punt,” aldus Geurts.

← Vorig bericht

Twaalf aanhoudingen bij criminaliteitscontrole

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 28 oktober

Volgend bericht →