Dorine van der Ploeg exposeert ‘Collages’

Voorpagina » Toerisme » Dorine van der Ploeg exposeert ‘Collages’

Museum Valkenburg toont tot en met 22 september in de bovenzaal een boeiende expositie met werk van Dorine van der Ploeg. Speciaal voor deze expositie keerde Dorine vanuit Amsterdam terug naar de streek waar ze opgroeide, om er te werken aan een nieuwe serie collages. TV Valkenburg cameraman Pierre Römgens maakte van de expositie een reportage die u deze week kunt zien.
Dorine van der Ploeg
Dorine van der Ploeg (Heerlen, 1983) studeerde in 2015 af aan de Wackers Academie in Amsterdam onder supervisie van de Engelse kunstenaar Jim Harris. Geïnspireerd door zijn manier van kijken – pas als je je onderwerp goed gaat observeren, ontdek je dat het vele malen interessanter is dan het beeld ervan in je hoofd – is haar werk het resultaat van een continue observatie van haar directe omgeving. Parallel aan dit proces van observatie, vindt een experiment plaats met het gebruiken van diverse materialen, technieken en onderlinge combinaties. Het is de fascinatie voor de spontane penseelstreek en de helderheid daarvan, die achter het maken van Dorine’s collages schuil gaat.
Twee series
De expositie in Museum Valkenburg presenteert twee series; de ‘Groene vloer / Rode vloer’ serie, waarin Dorine met behulp van oliepastel en papier op karton het licht op de vloer van haar Amsterdamse atelier heeft gevangen, en haar meest recente collages op papier. Deze laatste serie is in de periode van februari tot juni gemaakt in een ‘atelier’ dat zich uitstrekt van Houthem Sint Gerlach tot Schin op Geul. Met een tas vol beschilderde vellen papier trekt Dorine het landschap in om zich ter plekke te laten inspireren door het licht, een kleur, door de grootsheid van een boom of de diepte in het landschap. Vormen en kleuren maken een voorstelling, waarin tegelijkertijd – bij uitstek zichtbaar in de grotere werken – verschillende moment-opnames samenkomen in een collage van observaties.
Collages expositie loopt van 30 juni t/m 22 september 2019.

← Vorig bericht

Spoortunneltje Graafstraat heropend

Klaroenkorps Houthem behaalde eerste prijs O.L.S.

Volgend bericht →