Dorpsraad Sibbe heft zichzelf op

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Dorpsraad Sibbe heft zichzelf op

Verder als actiegroeperingTijdens een ingelaste dorpsraadvergadering op zondagochtend 1 juni heeft de diezelfde raad zich opgeheven. De leden van de raad voelen zich onvoldoende politiek begrepen door de politiek.
Verder is een belangrijke reden dat er weinig draagvlak is voor de dorpsraad Sibbe – IJzeren. Er zijn te weinig inwoners uit deze kern die willen meewerken aan het slagen van de dorpsraad. Daarnaast is er nog een derde reden.
De dorpsraad is zwaar teleurgesteld over het niet nakomen van de gemaakte afspraken met de gemeente tijdens de rondgang door Sibbe en IJzeren in januari j.l.
De meningen in de Blokhut in Sibbe waren zondagmorgen verdeeld. Er waren heel weinig echte Sibbenaren aanwezig. Zo’n 20 tot 25 aanwezigen konden hun mening geven.
De één vond Sibbe een kolonie van Valkenburg, de ander wees afscheiding af.
De dorpsraad Sibbe – IJzeren is dus verleden tijd. De kern wordt niet vertegenwoordigd door een gekozen delegatie.
Voor de toekomst wil men in Sibbe – IJzeren een soort actiegroepering gaan vormen. Men wil het voorbeeld van de werkgroep “Niks aan de hand” uit Valkenburg-centrum gaan volgen. “Via acties is wellicht meer te bereiken” zeiden een viertal jongeren die pas in Sibbe wonen.
Enkele raadsleden gaven acte presence, wethouder Jef Kleijnen was wel uitgenodigd maar niet aanwezig. Hij liep mee in de processie in Berg en Terblijt.
Foto: Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

VVV richt zich meer op Duitsland

Het jaarboek 2008 met vijf geschiedkundige artikelen

Volgend bericht →