D'r Moostuin winnaar Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs

Voorpagina » Toerisme » D'r Moostuin winnaar Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs

Op dinsdagavond 28 maart hebben tien Limburgse MKB ondernemers uit handen van een jury met als voorzitter gedeputeerde Hubert Mackus, een Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs ontvangen. In het Gouvernement in Maastricht pitchten de tien genomineerden kort hun initiatief dat zij hadden ingezonden om in aanmerking te komen voor een mooie geldprijs waarmee ze hun groene initiatief kunnen starten of doorontwikkelen. De eerste prijs t.w.v. € 15.000,- ging naar het initiatief ‘D´r Moostuin’ uit Berg en Terblijt met links: Ralph Bruls (D’r Moostuin) en rechts:Aschwin Gulikers (Daelheimergroeve).
Het project was reeds genomineerd  voor de Groene Helden stimuleringsprijs 2017. KLIK HIER voor ons betreffend verslag.
D’r Moostuin wordt een belevingstuin midden in het dorp aan de Rijksweg. In de tuin staat gezond eten en educatie voorop. Een duurzame voedselvoorziening betekent voor D’r Moostuin dat eten van dichtbij huis komt, verantwoord en kleinschalig wordt geproduceerd volgens de permacultuur en dat de gemeenschap erbij betrokken is. Van het geld worden onder meer wandelpaden voor ouderen aangelegd, de tuin ligt namelijk recht tegenover het bejaardenhuis.
De initiatiefnemers zijn reeds geruime tijd bezig met de eerste aanleg van de tuin. Een regenperiode van enkele weken geleden heeft echter geleid tot enige vertraging. De opening is thans gepland voor medio april. TV Valkenburg zal hiervan verslag doen.
Foto’s: MalleMuze fotografie en Frans Hendriks, TVValkenburg © 2017

← Vorig bericht

Handhaving Valkenburg zit in de knel

Uitstallingsbeleid nog niet klaar

Volgend bericht →