Drei Länder Eck naar Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Drei Länder Eck naar Valkenburg.

60 Schutterijen en harmonieën in optocht door centrum.Valkenburg wordt op zondag 19 september overspoeld door zo’n 60 harmonieën en schutterijen in het kader van het Drei Länder Eck treffen. De Valkenburgse schutterij Edele Nobele Aegtbare Jonge en Oude Loffelijke Schutterye der Stadt en Vryheyd Valckenborch organiseert dit schuttersfeest in de feestweide aan de Pr. Beatrixsingel in Broekhem Zuid.

Dit terrein wordt verder ingericht als feestterrein met een feesttent, een tapeiland, extra sanitaire voorzieningen, een springkussen e.d. In de feesttent wordt levende en mechanische muziek ten gehore gebracht.

De circa 60 deelnemende schutterijen en harmonieën zullen tussen 14.00 en 16.00 uur in optocht door de straten van Valkenburg trekken. In de Plenkertstraat vindt het defilé plaats.

In verband met het feit dat de deelnemende schutterijen en harmonieën tot 2 x toe de Wilhelminalaan moeten oversteken waardoor het doorgaand verkeer ernstig hinder ondervindt, zal de grote omleidingroute in werking worden gesteld. Dit betekent dat het centrum van Valkenburg voor het rijdend verkeer komende vanuit de richting Maastricht gedurende de tijd van de optocht niet meer bereikbaar is. De omleidingsroute is ingesteld via Berg en de Geulhemmerberg.
De bedrijven aan de Cauberg en de Daalhemerweg blijven bereikbaar. Vanaf het Grendelplein is geen doorgaand verkeer meer mogelijk.

← Vorig bericht

Zo'n 5000 bezoekers voor zomermarkt.

Laatste loodjes voor Grachtstraat.

Volgend bericht →