Dreigende sluiting peuterspeelzaal Schin op Geul.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Dreigende sluiting peuterspeelzaal Schin op Geul.

Uitspraken Dorpsraadleden in krant onbegrijpelijk voor inwoners.Grote opwinding in Schin op Geul over een ophanden zijnde verplaatsing komend schooljaar van de peuterspeelzaal ‘t Paddesjteulke naar Valkenburg-Centrum.
Hoofd van de basisschool St.Anthonius in Schin op Geul, Bert Peeters, zegt door de Stichting Heuvel-landpeuter-speelzalen bij monde van de voorzitter Jeroen Maessen voor een voldongen feit te zijn gesteld en heeft dit bericht ook aan de ouders overgebracht. Maessen is niet bereikbaar voor commentaar.

Ouders moeten binnen 5 weken een oplossing zoeken waar zij hun peuters gaan onderbrengen, indien de beoogde sluiting doorgaat. Feit is dat er thans 15 peuters gebruik maken van de opvang. Twee peuters zullen deze opvang verruilen voor die bij de Plenkertschool in Valkenburg-c. terwijl 2 peuters naar de basisschool overgaan.

Uit informatie verstrekt door de vrijwilligers van de peuterspeelzaal is gebleken dat komend schooljaar een uitbreiding mogelijk is met ca. 7 peuters.

Afgelopen week is in Schin op Geul een handtekeningenactie gestart. 250 inwoners hebben al getekend voor behoud van de speelzaal. De Schin op Geulse raadsleden Visser, Blom en Bemelmans hebben een agendapunt toegevoegd aan de vergadering van de commissie CSWO.

Uitspraken van leden van de Dorpsraad gedaan in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad afgelopen zaterdag worden door de inwoners van deze kern als niet begrijpelijk ervaren.
Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

17-jarige jongen aangehouden na zware mishandeling

Maandag begin plaatsing nieuwe Geulbrug.

Volgend bericht →