Drie burgemeesters zaten deze keer aan tafel.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Drie burgemeesters zaten deze keer aan tafel.

Bij Jan Martens en Wim Heuts.In Roadskalle werden in de laatste uitzending van dit seizoen de burgemeesters van de Heuvellandgemeenten: Reg van Loo (Vaals), Bas v.d. Tillaar (Gulpen-Wittem) en Martin Eurlings (Valkenburg aan de Geul) ontvangen.
Onderwerp van gesprek: vergaande samenwerking in het Heuvelland.
Niets vrijblijvends meer maar alledrie een beetje autonomie afstaan bij bv. evenementen, aanleg industrieterreinen, bevordering toerisme en ambtelijke organisatie.
Daarom starten vanuit de inhoud en niet vanuit de vorm, maar wel recht doen aan het gebied en haar inwoners.
Het Heuvelland moet een gat opvullen, zich voor bezoekers herkenbaar presen-teren als totaalgebied met iets streekeigens en eigen streekprodukten en daarmee een scharnierfunctie gaan vervullen tussen Maastricht en Aken.
Welke topevenementen vullen dat imago in zonder concurrentie onder elkaar en met een denken vanuit de regio ipv de gemeente?
In juni/juli krijgen de diverse Raden een agenda voorgelegd met voorstellen. Zij zullen dan onomkeerbare besluiten moeten gaan nemen en de diverse Colleges opdrachten voor verdere invulling en uitvoering geven.

U kunt deze aflevering van Raodskalle deze week zien, dagelijks om 19 en 23 uur tot en met zaterdag 15 mei 2009. Daarna is Raodskalle te zien op deze internetsite onder MEDIA, kies rechts web-tv programma’s terugzien/raodskalle.

← Vorig bericht

Sibbe MC 4 ten onder.

Mergelweg binnenkort weer open.

Volgend bericht →