Drie exposities Vrede en Bevrijding in schatkamer St. Gerlach

Voorpagina » Toerisme » Drie exposities Vrede en Bevrijding in schatkamer St. Gerlach

In het kader van de landelijke Vredesweek van 21 tot 29 september en de Internationale Dag van de Vrede op 21 september, wordt in het Heiligdom van Sint Gerlach een tentoonstelling over Vrede gehouden.
Deze is tevens een onderdeel van de herdenking van de bevrijding van Zuid-Limburg, 75 jaar geleden. De tentoonstelling maakt duidelijk dat 75 jaar na de bevrijding het bereiken van Vrede voor iedereen nog een lange weg is.
In het Heiligdom van St. Gerlach is een drietal exposities te bezoeken:
* Zicht op vrede, gemaakt door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid. Het is de Nederlandse versie van de Britse expositie “A Vision Shared”, samengesteld door The Peace Museum. Ze toont de geschiedenis van de internationale vredesbeweging verteld aan de hand van veel foto’s en kleurrijke afbeeldingen van kunstuitingen en affiches.
* Vredeskinderen, eveneens samengesteld door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Rotterdam. Deze gaat over kinderen op vredesaffiches en uitingen van kinderen over vrede in tekeningen, gedichten en teksten.
* In Vredesnaam, samengesteld door de werkgroep Vrede te Valkenburg aan de Geul. Getoond worden schilderijen en foto’s uit de gedichtenbundel ‘In Vredesnaam’.
De tentoonstelling duurt tot 3 november 2019 in het Heiligdom St. Gerlach, Onderstestraat 1, Houthem en is dagelijks geopend van 10.00 -16.00 uur. Op zondag van 10.30 tot 16.00 uur.
Foto heiligdom St.Gerlach

← Vorig bericht

SamenLoop voor Hoop zoekt vrijwilligers

Programma amateurvoetbal voor zondag 22 september

Volgend bericht →