Drie Falco-teams op de drempel van het kampioenschap.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Drie Falco-teams op de drempel van het kampioenschap.

Falco 5 moet zaterdag 5 punten behalen.De competitie nadert het einde, de spanning stijgt voor een drietal Falco Teams die strijden om het kampioensschap.
Het eerste jeugdteam had afgelopen zaterdag vrijaf maar concurrent Maastricht 1 speelde een inhaalwedstrijd. Deze werd gewonnen met 6-4 waardoor de voorsprong van Falco 1 tot drie punten is geslonken.
Komende zaterdag zal in de laatste wedstrijd de beslissing vallen. Dit geldt ook voor Falco 2, alleen is beslissing eigenlijk al gevallen na 9-1 winst tegen Remax 1 uit Born.
Guy Habets, Maurice Thijssen en Mathijs Timmermans hebben zaterdag genoeg aan één overwinning om het kampioenschap veilig te stellen.
In Wanssum wisten de jonge heren van Falco 2 een 6-4 eindstand te noteren in het voordeel van Falco. Nick Raeven en Vincent Pasmans wisten tweemaal te winnen en Tim Meertens wist een belangrijke zege aan toe te voegen.
Mart Pluymeakers zorgde voor de enige tegenpunten in de wedstrijd Falco 4 tegen Westa 5. Lang wist Mart zijn 100% score te behouden maar moest toch op het einde van de competitie tweemaal de meerdere erkennen.
Voor Falco 5 winst Raymond “Hattrick” Goyen wederom drie partijen toe te voegen aan de knappe 7-3 winst tegen Elsloo. Invaller Joeri Wienen liet zien dat hij een enorme progressie heeft gemaakt door twee wedstrijden te winnen en Rick Jansen wist éénmaal te scoren.
Bij de heren waren er ook kampioensaspiraties, Falco 2 en Falco 5 speelden zaterdag voor de hoogst mogelijke podiumtrede. De eerste wedstrijd in de play-offs waren overduidelijk voor de tegenstander van Falco 2, Red Stars uit Venray. Bij een 5-1 eindstand was de beslissing een feit.
Om nog kans te maken voor de eindstrijd zal komende zaterdag gewonnen moeten worden.
Jean-Pierre Haenen wist zijn hoofd koel te houden in de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhagen 5. De 7-3 eindstand voor Falco 5 zorgt voor een zeer goede stap richting het kampioenschap.
Tegen de nummer laatst, Megacles uit Weert, zal zaterdag de benodigde vijf punten behaald moeten worden voor het kampioenschap. De voorlaatste thuiswedstrijd van de heren van het eerste team werd na een slechte start, een 0-5 achterstand tegen de no. drie Hutaf 1, toch nog omgebogen naar een klein verlies van 4-6.
Beide teams kunnen kampioen Renate niet meer bereiken en zijn tevens vrij van alle degradatiezorgen . Mitch Rouwette werd eindelijk eens “de man van de wedstrijd” en won zijn eerste partij van het seizoen. Wally Hendriks won tweemaal en Kevin Rouwette voegde er één puntje aan toe.
Falco 3 speelde voor de vierde maal deze competitie gelijk in de 1e klasse. Verrassend was dat “good old “ laurens Loozen met twee zeges de grootste individuele bijdrage kon leveren. Ed Pinckaars en Vincent Rompelberg wonnen ieder één enkel spel en samen wonnen zij het dubbel.
Uitslagen 18 april ’09:
TTV Falco 1 – Hutaf 1 4-6
Red Stars 2 – TTV Falco 2 5-1
TTV Falco 3 – Asterix 1 5-5
TTV Falco 5 – TTV Nieuwenhagen 5 7-3
Jeugd:
Wap In 1 – TTV Falco 2 4-6
TTV Falco 3 – Remax 1 9-1
TTV Falco 4 – Open Line Westa 5 2-8
Elsoo 1 – TTV Falco 5 3-7

← Vorig bericht

Politiek is blij met burgerinitiatieven.

Chantal Senden zwemt EJK-limiet.

Volgend bericht →