Drie teams kampioen in jubileumjaar van TTV Falco.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Drie teams kampioen in jubileumjaar van TTV Falco.

Door-de-weekse-competitie gaat mogelijk verder.Een spannend slot van de voorjaarscompetitie heeft TTV Falco in haar jubileumjaar liefst drie kampioensteams opgeleverd. De laatste competitieronde zorgde, dat naast jeugdteam drie die vorige week het kampioenschap al vierde, jeugdteam één en heren vijf aan de lijst van kampioenen konden worden toegevoegd. Een klein detail, geen enkel TTV Falco team wist te degraderen. Kortom een succesvol seizoen voor TTV Falco.
Kampioenskandidaat TTV Falco 1 in de landelijke B jeugdklasse moesten in het “hol van de leeuw“ vijf punten behalen tegen de nummer twee TTV Megacles uit Weert. Het team onder leiding van Viënna Pasmans zorgde voor de benodigde punten waarna de champagne ontkurkt kon worden. Het team bestaat verder uit de spelers Jeffrey Klomp en Guy Habets, maken volgend seizoen deel uit van de hoogste jeugdklasse van Nederland.
De jonge spelers van TTV Falco 3 wisten vorige week al onverwacht de titel binnen te halen. Afgelopen zaterdag eindigde de wedstrijd in ee 6-4 verlies. Mike Eggen sloot zijn seizoen af met wat hij eigenlijk altijd wel doet: een driepunter scoren. Romy Rompelberg zorgde voor het vierde punt, maar het dubbel werd niet gewonnen. Ook invalster Sophie Rompelberg kon net niet voor een punt zorgen.
De grootste sensatie werd geleverd door de heren van TTV Falco 5. Een indrukwekkende inhaalrace van 14 punten halverwege de competitie op TTV Ready werd in de allerlaatste wedstrijd omgezet naar het kampioenschap. De laatste competitiewedstrijd, nota bene tegen TTV Ready, resulteerde in een 6-4 overwinning. Door deze knappe eindspurt debuteren Alexander Dassen, Nick Raeven en Ros van Oppen volgend seizoen in de 3de klasse.
Het tegenovergestelde van het vieren van een kampioenschap is het treuren om een degradatie. Dit laatste was in een zinderde wedstrijd bijna het geval voor TTV Falco 2. Bij een tussenstand van 3-6 tegen TTV Landgraaf 2 moest de licht geblesseerde TTV Falco-speler Harald Kengen de allerlaatste wedstrijd van het seizoen winnen om het benodigde vierde punt te behalen om daarmee degradatie te ontlopen. Deze “plicht” werd in een spannende wedstrijd voldaan waardoor handhaving een feit was.
De overige teams speelde een gedegen wedstrijd en eindigde in de competitie op de volgende plaatsen: TTV Falco 1 hoofdklasse 4de plaats, TTV Falco 2 hoofdklasse 5de plaats, TTV Falco 3 1ste klasse 3de plek, TTV Falco 4 2de klasse derde plek, TTV Falco 5 4de klasse kampioenschap.
Het einde van de voorjaarscompetitie is voor de spelers van de door-de-weekse- competitie nog niet “gespeeld”. Mogelijkerwijs kan er nog een vierde kampioenschap worden toegevoegd aan het succesvolle seizoen in het jubileumjaar van TTV Falco.

Gegevens zijn aangeleverd door Kevin Rouwette van Falco Valkenburg.
Foto’s Falco

← Vorig bericht

Rotonde met mergelmonument op Grendelplein?

Geen gewonden bij schietincident in Valkenburg.

Volgend bericht →