Drive-in-nachtmis op Pinkpop-terrein

Voorpagina » Nieuws » Drive-in-nachtmis op Pinkpop-terrein

Op Kerstavond donderdag 24 december wordt op het Megalandterrein in Landgraaf een drive-in-nachtmis gehouden. Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal om 22.00 uur op een podium een eucharistieviering opdragen. Belangstellenden kunnen deze viering vanuit hun auto volgen, waardoor de viering volledig coronaproof is. Per parochiekerk mogen in elke viering maar maximaal dertig personen worden toegelaten. Voor de meeste parochies betekent dit dat ze heel veel mensen moeten teleurstellen.

Alternatief
Op het verharde gedeelte van het Megalandterrein – waar normaal gesproken het popfestival Pinkpop – wordt gehouden, is ruimte voor maximaal 500 personenauto’s. Op deze manier kan toch een groot aantal mensen in één keer de viering bijwonen. Voorwaarde is wel dat bezoekers gedurende de hele viering in hun auto blijven zitten. In elke auto mogen ook alleen maar mensen zitten uit één huishouden. De deelnemers mogen uiteraard ook geen klachten hebben of quarantaine-plichtig zijn.

Megaland Landgraaf Pinkpop

Naast het podium worden twee schermen opgesteld, zodat iedereen van uit elke auto goed zicht heeft. Het geluid van de viering is via de autoradio te volgen. Tijdens de drive-in-nachtmis wordt geen communie uitgereikt en ook niet gecollecteerd, zodat er op geen enkele manier contact hoeft te zijn tussen de mensen in de auto’s en erbuiten.

De drive-in-nachtmis wordt georganiseerd door het bisdom Roermond met medewerking van de Gemeente Landgraaf en evenemententerrein Megaland Landgraaf. De muziek wordt verzorgd door een blazersensemble van Fanfare Eendracht uit Landgraaf en door zangeres Wendy Kokkelkoren. De Stichting Kerststal Venray en schutterij ’t Zandakker Gilde Sint-Jan uit Venray zorgen voor een manshoge kerststal. De viering wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Mr. Paul de Gruyterstichting. De Limburgse regionale zender L1 TV gaat de mis live uitzenden en de KRO streamt de viering via internet.

Kaarten reserveren
Kaarten reserveren voor de drive-in-Nachtmis kan via www.bisdom-roermond.nl

← Vorig bericht

Ensemble van Amicitia Vilt luistert mis in Berg en Terblijt op

Pop-up kerstwinkels in Valkenburg-centrum

Volgend bericht →