Drones ingezet in strijd tegen hennepteelt in buitengebied 

Voorpagina » Nieuws » Drones ingezet in strijd tegen hennepteelt in buitengebied 

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en de provincie Limburg slaan hun handen ineen in de strijd tegen hennepteelt in het Limburgse buitengebied. In het kader van het project ‘Het Groene Goud’ vonden de afgelopen weken dronevluchten plaats, uitgevoerd door toezichthouders van de provincie en de Groene Brigade, om percelen vanuit de lucht te inspecteren op de aanwezigheid van hennep.

De dronevluchten van de afgelopen weken hebben niet geleid tot nieuwe vondsten van hennep. Volgens de betrokken partijen is dit onder meer te danken aan het succes van het hennepbestrijdingsproject.

“Door gebruik te maken van slimme innovaties, zoals met speciale camera’s uitgeruste drones, kan gericht en efficiënt te werk worden gegaan om verstopte hennep op te sporen in maisvelden. Dit sluit naadloos aan bij het gezamenlijke doel om misstanden op het platteland en in het buitengebied van Limburg effectief te kunnen aanpakken,” aldus Madeleine van Toorenburg, gedeputeerde Handhaving, Sociale Agenda, Cultuur en Sport bij de Provincie Limburg.

Foto: Hardy Mertens van Groen Brigade

← Vorig bericht

Wateroverlast: ‘Rampenwet wordt maximaal opgerekt’, zegt Grapperhaus PLUS VIDEO

Resten brand in Plenkertstraat worden opgeruimd

Volgend bericht →