Dronken vrachtwagenchauffeur keert op autoweg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Dronken vrachtwagenchauffeur keert op autoweg.

Bij Voerendaal: vier gewonden.Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bosnië-Herzegovina heeft afgelopen nacht op de A76 ter hoogte van Voerendaal een aanrijding veroorzaakt waarbij naast hijzelf nog drie andere weggebruikers gewond raakten. De vrachtwagenchauffeur had teveel drank op.

Sporenonderzoek van de politie wees uit dat de vrachtwagenchauffeur zijn trekker met oplegger op de autoweg vermoedelijk wilde keren maar dat dit niet lukte. Hierdoor kwam de combinatie dwars over de weg te staan. Twee personenauto’s die op dat moment kwamen aangereden zagen dit te laat en konden ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Beide voertuigen schoven onder de oplegger en kwamen klem te zitten.

Eén automobilist, een 23-jarige man uit Sittard-Geleen die alleen in zijn auto zat, kon zijn voertuig op eigen kracht verlaten. Hij hield een gebroken hand over aan de aanrijding en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. In de andere auto zaten twee personen, een 24-jarige man en zijn 23-jarige vriendin en allebei afkomstig uit het Belgische Opglabbeek, die allebei klem zaten. Met behulp van de brandweer konden ze uit hun hachelijke positie worden bevrijd. Beiden moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden vervoerd.
De vrachtwagenchauffeur liep een dubbele armbreuk op en werd hieraan zondagmorgen geopereerd. De man is hierna door de politie aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.
Door de aanrijding is de A76 vanaf 03.15 uur tot circa 05.00 uur afgesloten geweest en werd het verkeer vanaf Bocholz omgeleid via de Antwerpseweg (stadsautoweg Heerlen) in de richting van Eindhoven.
Bron: Politie Limburg Zuid

← Vorig bericht

Geld voor Geulhal: van uitstel komt afstel?

Eerste overwinning recreanten HV Vilt.

Volgend bericht →