Druk programma voor Valkenburgse schutterij

Voorpagina » Toerisme » Druk programma voor Valkenburgse schutterij

De Valkenburgse Jonge en Oude Nobele schutterij heeft komend weekeinde een druk programma af te werken. De schutters starten donderdag 30 juni. Ze zijn dan aanwezig bij de afscheidsreceptie van burgemeester Martin Eurlings in park Dersaborg.
Op zaterdag 2 juli wordt er ‘paol gehouwwe’ en wordt de Koningsden gepland. Dat zal rond 16:45 uur plaatshebben bij de woning van de nieuwe Koning aan de Hortensiastraat in Broekhem-Noord.
Vanaf 18 uur wordt het traditionele ‘paolhouwwe’ ingezet. Gestart wordt bij hotel Schaepkens van St. Fyt aan de Nieuweweg. Daarna volgen Brasserie ZIN op de hoek Berkelstraat/Grotestraat, Au Soleil op het Grendelplein, Grand Hotel Monopole aan de Nieuweweg, Leeuw aan de Brug en Michiel de Ruyterbar aan het Th.Dorrenplein. Vervolgens wordt koers gezet naar café ’t Pumpke aan het Grendelplein. Dit is de laatste locatie.
Daags na het paolhouwwe zal de schutterij deelnemen aan de Brónkprocessie van de Nieuwe Kerk. Die vertrekt om half 10 vanuit de HH. Nicolaas- en Barbarakerk.
’s Middags neemt de Jonge Nobele deel aan het Oud Limburgs Schuttersfeest in Maasmechelen. Zij hebben startnummer 16 gekregen in de optocht. Om 14.45 uur              is de beoordeling van de optochtnummers 1 t/m 40 Koningen, keizerspaar, marketentsters bielemannen. Om 16.45 uur starten de schietwedstrijden.
 

← Vorig bericht

TV Valkenburg Vandaag special over burgemeester Eurlings

Het gaat nu echt snel met oplevering 'Aan de Kei'

Volgend bericht →