Dubbel aantal toeschouwers verwacht dan tijdens Tour 1992

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Dubbel aantal toeschouwers verwacht dan tijdens Tour 1992

Dat zei Hans de Haan van de politie Limburg Zuid tijdens de informatieavond in de Polfermolen. Burgemeester C. Nuijtens voegde er nog aan toe dat dinsdag 4 juli iedereen tussen 12 en 18 uur rekening moet houden met vertraging en aanpassingen van het normale verkeer.
De theaterzaal was net half gevuld, veelal met inwoners uit Valkenburg aan de Geul. En deze info avond was ook georganiseerd voor de inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem en Margraten. Deze laatste gemeente is voor een klein deel ook decor voor het Europees Kampioenschap, later in juli 2006.
Vanaf 12.00 uur op dinsdag 4 juli wordt het gehele parcours vanaf Schoonbron tot Vilt volledig afgesloten met dranghekken. In totaliteit wordt er 26 km dranghek geplaatst. Vooral op grote kruisingen in Wittem, op de “bergen” de Loorberg en in Trintelen. In Valkenburg komen vanaf het Geulpark aan beide zijden van de weg dranghekken tot aan de finish in Vilt. Veel hekken worden in de nacht van 3 op 4 juli geplaatst.
Er komen 190 bioboxen langs het parcours te staan, alleen al 60 op de Cauberg! De media pakken ook groots uit. Zo zal bijvoorbeeld France Telecom op de beroemde Valkenburgse helling 4 vaste camera’s plaatsen voor het live verslag. Zal de provinciale zender L1 tussen 1 en 4 juli ingezet worden om informatie aan luisteraars en weggebruikers door te geven. En de vaderlandse NOS zal de gehele dag live uitzenden vanaf het Grendelplein. Vanaf 11 uur in de ochtend wordt een programma gemaakt vanaf het dakterras van de fotostudio onderaan de Cauberg. Het programma duurt tot 22 uur en zal gepresenteerd worden door Mart Smeets. Tussen 19 en 20 uur komt de avondetappe ook vanaf het dakterras met als speciale gast burgemeester Constant Nuijtens.
Op diverse strategische plaatsen langs het parcours staan politie, brandweer en andere hulpdiensten paraat om direct ingezet te worden. Vanaf deze week is een informatienummer opengesteld voor vragen: 043 604 31 84.
Tijdens deze info avond konden inwoners vragen stellen. Negen inwoners maakten van de mogelijkheid gebruik. Opvallendste vraag kwam van agrariër Roebroek.
Hij heeft nieuwe aanplant op zijn grond geplant en is bevreesd dat wielerenthousiasten over zijn land lopen richting finish in Vilt. De schade zou dan groot zijn en hij vroeg om een omheining.
John Wauben, de gemeentelijk Tourcoördinator, deelde mede dat er in ieder geval een lint ter afscheiding komt. Roebroek’s verzoek wordt in het overleg met de LLTB meegenomen.
Andere vragen gingen over de openings- en sluitingstijden van horeca en detailhandel, parkeren voor horecapersoneel,
de bereikbaarheid van de patiënten van de thuiszorg, over afgegeven vergunningen.
Het VVV Zuid Limburg, in de persoon van Ilona Lassauw, deed een oproep aan de aanwezige ondernemers om vragen van gasten naar het VVV te leiden. Op 4 juli lopen VVV gastvrouwen rond in Valkenburg.
Meer info via www.valkenburg.nl en via het informatie nummer 043 604 31 84.
John Wauben zit met enkele medewerkers tot en met 20 juli in het gemeenschapshuis Cascade in Vilt.

← Vorig bericht

Rob Bovens koning van schutterij St.Mauritius Strucht

Laurens Loozen geselecteerd voor interland

Volgend bericht →