Dubbel muzikaal feest in Sibbe.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Dubbel muzikaal feest in Sibbe.

Harmonie en tamboerkorps vieren feest.Het is een dubbel muzikaal jubileum dat dit jaar in Sibbe wordt gevierd. Niet alleen de harmonie Sint Rosa bestaat 80 jaar, ook het tamboerkorps van de harmonie viert feest. Het is immers 50 jaar geleden dat Sibbe een eigen drumband kreeg.
In Sibbe werd in 1959 het eerste initiatief voor een eigen drumband genomen. Onder leiding van de eerste instructeur Tom Welzen werd geoefend op stukjes hout, die met rubber waren bedekt om het geluid te smoren. In mei 1960 was men zover dat het eerste optreden naar buiten werd gegeven: uiteraard in Sibbe zelf.
Dat prille begin met eenvoudige middelen is gegroeid tot een volwaardig tamboerkorps met een geheel eigen techniek, het basler-trommelen, en een bijna professionele uitstraling.
In Sibbe nemen op deze zondag achttien korpsen deel aan de Streetparade. Aansluitend is de showparade.
De streetparade begint om 13.30 uur en het defilé hiervan wordt afgenomen aan de Sibberkerkstraat.
Een aantal WMC deelnemers neemt deel aan deze dag.
Jachthoorn en trompetter Korps Edelweiss Heerlen, Drum en showfanfare Mr. H.M. van der Zandt Velp, March en showband Rheden, Show en Marchingband MVB Maastricht en de Politiekapel District Kerkrade. De jubilarisvan St.Rosa zal zelf de showparade openen. Last but not least: Arnhems Trompetter Korps die naast de galashow een heuse zeemansshow zullen geven.
De andere korpsen, die op 12 september in Sibbe meewerken aan deze muzikale happening zij: St.Sebastianus”- Margraten, Drumband Harmonie “St.Gertrudis”- Wijlre, Drumband Harmonie Concordia – Berg en Terblijt ,Klaroen en Tamboerkorps Harmonie Heer Vooruit – Heer, Drumband Marijke – Hoensbroek , Drumband Schutterij “St.Mauritius”- Schin op Geul, Drumfanfare Majoretten Peloton PARCIVAL – Brunssum, Harmonie Walram’s Genootschap – Valkenburg, Drumband “St. Rochus” – Hulsberg , Schutterij “St. Sebastianus” – Oost Maarland.
Op vrijdag 10 september van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt in het Gemeenschapshuis “De Blokhut” te Sibbe-IJzeren een receptie gehouden.
De interne huldiging vindt plaats om 19.00 uur.
Liefst 15 jubilarissen telt de harmonie en het tamboerkorps. Totaal 555 jubilarissenjaren, een geweldig aantal.
Hub Damoiseaux 50 jaar
Jan Heuts 50 jaar
René Heuts 50 jaar
Harrie Blom 40 jaar
Rosalie Heuts 40 jaar
Theo Lodewick 40 jaar
Paul Mulders 40 jaar
Magda Slootbeek 40 jaar
Arno van de Wetering 40 jaar
Jos Vaessens 40 jaar
Ralf Jacobs 25 jaar
Christian Rocks 25 jaar
Mano Roks 25 jaar
Saskia Smeets 25 jaar
Jochen van de Wetering 25 jaar

← Vorig bericht

Motorrijder racet door Valkenburg.

Sportjournalisten fietsen bij Tour for Life.

Volgend bericht →