Dubbelfeest in Houthem St. Gerlach

Voorpagina » Toerisme » Dubbelfeest in Houthem St. Gerlach

Een aantal decennia geleden vierde bijna ieder dorp de dag van Sint Martinus. Tegenwoordig staat de 11de van de 11de veelal in het teken van het inluiden van de Vastelaovend. In Houthem worden sinds jaar en dag beide tradities in stand gehouden.
Op zondag 11 november mogen alle kinderen aansluiten in de lampionnenoptocht, waarin schutterij St. Martinus voorop gaat. Met de mooiste lampionnen verzamelen de kinderen vanaf 18.15 uur bij gemeenschapshuis de Holle Eik, vanwaar de stoet vertrekt om 18.30 uur. De optocht eindigt dan weer bij gemeenschapshuis de Holle Eik, waar een verwarmend Sint Maartensvuur wacht en het verhaal van de ridder die zijn cape deelde en met een zwerver nieuw leven wordt ingeblazen. Om het feest compleet te maken voorziet de dorpsraad Wij Houthem Sint Gerlach in warme chocomel en cake. De avond zal worden afgesloten door Stichting Jeugdcarnaval de Boschräefkes en C.V. de Boschrave. De beide verenigingen gaan op verrassend, spetterende wijze het nieuwe carnavalsseizoen inluiden.
Op woensdag 7 november vindt voorafgaand aan de festiviteiten van 14.30 uur tot 16.00 uur in gemeenschapshuis de Holle Eik de lampionnenknutselmiddag van Jong Houthem plaats. Alle kinderen kunnen – tegen een geringe vergoeding – een mooie lampion voor de Sint Maartensviering komen maken. Er is knutselmateriaal, fris en wat te snoepen. Aanmelden kan tot en met maandag 5 november bij Monique Geelen of Rosalie Harings, liefst via jonghouthem@gmail.com.

← Vorig bericht

Onderzoek nieuwe ondergrondse parkeergarage Berkelplein en woningbouw

Grendelpoort wordt gebruikt door Mirlitophile

Volgend bericht →