Volgens enkele veiligheidsfunctionarissen zou een bezoek aan de grot ‘levensgevaarlijk’ ¬†zijn. Burgemeester Schrijen zegt desgevraagd dat hij binnenkort gaat praten met prof. Ira Helsloot, een van de veiligheidsmensen die over de onveilige situatie in het tv-programma melding maakte. “In het uitgezonden item van ‘Een Vandaag’ is de brandweer niet aan het woord gekomen”, zei burgemeester Schrijen. Onlangs publiceerde TV Valkenburg de uitgeschreven tekst van het gehele interview. De tekst vindt u hier.

Tevens wordt deze maand overleg gepleegd tussen de burgemeester, de brandweer en de organisatie van de kerstmarkten over de condities waaronder de kerstmarkt 2018 open kunnen gaan.¬†“In de kerstgrotten is sowieso geen open vuur en zelfs geen gas voorhanden. Vuur en brand kan er daardoor niet ontstaan”, aldus burgemeester Schrijen. Hij wil zo spoedig mogelijk duidelijkheid over de veiligheid in de grotten.

In 2016 liep het aantal bezoekers aan de Fluweelengrot-kerstmarkt terug van 140.000 naar 110.000. Dat was het eerste jaar dat een nieuwe organisatie de kerstmarkt runde. De bezoekersaantallen voor dit jaar zijn nog niet bekend.

Volgens de woordvoerder van de Fluweelengrot in De Limburger heeft de uitzending van het actualiteitenprogramma ‘Een Vandaag’ over de veiligheid in de grot de organisatie enkele honderden gasten per dag gekost.

Geef hier uw mening over de veiligheid in de kerstgrotten:

Voelde u zich veilig in de kerstmarkt grotten?


  • Jazeker, gezellig toch? (66%, 370 Stemmen)
  • Nee, gaf toch een onveilig gevoel. (23%, 130 Stemmen)
  • Ik ben er nog nooit geweest. (11%, 59 Stemmen)

Totaal stemmers: 559

Laden ... Laden ...