Duif uit Berg internationale winnaar

Voorpagina » Toerisme » Duif uit Berg internationale winnaar
De internationale winnaar van de vlucht vanuit Marseille in de categorie “oude” is Combinatie de Bresser uit Berg & Terblijt geworden. “Combinatie de Bresser is een combinatie tussen vader en zoon. Vader heet Hans en de zoon heet Roy”, aldus Roy de Bresser tegenover TV Valkenburg. “De 2-jaarse doffer – Franciscus genaamd – liet alle 9383 duiven achter zich en vloog zichzelf naar de geschiedenis is één van de hardste Marseille vluchten. In de duivensport betekent deze presatie eeuwige roem, hoger gaat niet qua presatie op een duivenvlucht.
De duiven werden donderdag 19 juli om 07 uur gelost in de Franse kustplaats Marseille. De vlucht werd verplaatst naar donderdag vanwege de slechte weersvoorspellingen voor de vrijdag. Vader en zoon de Bresser zijn zelf nog maar sinds 2013 actief bezig richting de dagfond en Z.L.U.-vluchten (de Zuid Limburgse Unie, red.). Hun hokinstallatie is niet groot. Het hokje meet 6 x 2 meter voor de vliegduiven en boven op het huis zitten de kwekers.
De duif uit Berg & Terblijt werd geklokt op vrijdag om 20:40:50 uur na een vlucht van 841 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1025,12 m/min.
Meer over deze vlucht en de andere categorien vindt u via: www.pipa.be
Foto’s Pipa.be
← Vorig bericht

Mengelmoes aan koopwaar op markten

Zomermarkt Walem

Volgend bericht →