De Dwingel dwingt nu tot snel handelen!

Voorpagina » Toerisme » De Dwingel dwingt nu tot snel handelen!
De veiligheid van de Dwingel en omgeving is in gevaar! Gedurende geruime tijd hebben de werkzaamheden aan de mergelsteilwand aldaar stil gelegen. En nu blijkt dat er op zeer korte termijn extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden.
Er is een instabiel stuk onderaards gangenstelsel aangetroffen, de inrit van de camping is onderspoeld, een mergelmuur is instabiel en er zijn twee onbekende doorgangen naar de Fluweelengrot ontdekt.
Bovendien moeten metalen netten en ankers een extra beveiliging van de mergelsteilwanden realiseren.
De gemeenteraad is afgelopen woensdag 20 juli 2016 in een extra bijeenkomst van een en ander op de hoogte gesteld zodat het college van burgemeester en wethouders snel opdracht kan geven het meest acute gevaar weg te halen. Dit om de veiligheid van de inwoners en bezoekers te kunnen garanderen.
Bovendien is haast geboden omdat anders de opbouw van de Kerstmarkten halverwege oktober samen gaat vallen met het bouwverkeer. Een dergelijke drukte kan de Daalhemerweg niet verwerken.
De totale kosten van deze extra veiligheidsmaatregelen zullen ongeveer € 190.000,- bedragen. Voor het aanbrengen van metalen netten en verankeringen wordt binnen dit totaal bedrag ruim € 155.000,- geraamd.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2015/2016
← Vorig bericht

Expositie Miriam Meertens en Jose Haverkort

BOA's houden toezicht gedurende afbouw aan de kei

Volgend bericht →