Een dag historisch plezier in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Een dag historisch plezier in Valkenburg

Op hemelvaartsdonderdag en -zaterdaggeven twee valkeniers met verschillende roofvogels demonstraties op de Kasteelruïne in Valkenburg. Kinderen worden extra verwend: Fleddder de Huisvleermuis deelt lekkers uit…
Valken en de valkerij zijn, zo zegt de naam al, van oudsher verbonden met Valkenburg en zijn kasteel. Sinds de Middeleeuwen werden valken omwille van hun vernuftige vangtechniek voor de jacht gebruikt. Vanuit het Midden Oosten kwam de valkerij naar onze streek en werd over heel Europa uitgedragen.
U kunt verschillende roofvogels (valken, roodstaartbuizerd, harris hawks, gier, arend, uilen,… het aanbod verschilt per keer) van nabij bewonderen op de Kasteelruïne in Valkenburg. De valkeniers kunnen u alles vertellen over de meest uiteenlopende roofvogels en hun gewoonten, terwijl u met uw favoriete vogel gratis op de foto gaat. Drie maal per dag vertonen de vogels hun vliegkunsten voor het publiek.
Om het vogelplezier compleet te maken zal ook Fledder de vleermuis, een echte vleerheer, van de partij zijn. Deze grote knuffelvogel, net uit zijn winterslaap in de Fluweelengrot ontwaakt, gaat ook graag op de foto met kleine (of grote…) kinderen.
Maak een bezoek compleet en volg de gidsenlamp door de donkere historische Fluweelengrot, u komt door de oude vluchtgangen weer uit op het kasteel en kunt dan met de familiespeurtocht de geschiedenis van het Valkenburgse kasteel verder ontdekken.
De Kasteelruïne Valkenburg, waarvan de ingang is gelegen onder aan de Cauberg, is geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De roofvogels zijn de gehele dag aanwezig. Vliegdemonstraties incl. fotosessie duren een klein uur en vinden plaats om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.
U hoeft voor de roofvogelshow slechts de entree tot de kasteelruïne te betalen, met een “roofvogeltoeslag” van € 0,50 p.p. (entree incl. roofvogelshow € 3,65 voor volwassenen, combi met rondleiding door Fluweelengrot € 6,90). Familiespeurtocht slechts € 1,- per stuk.
Meer informatie:

Greet Stolwijk

Stichting Kasteel van Valkenburg-L

Grendelplein 13

6301 BS Valkenburg aan de Geul

tel. (043) 60 90 074

fax. (043) 60 90 078

greet@kasteelvalkenburg.nl

← Vorig bericht

Wie wint de "sfeerprijs" Nacht van Gulpen 2007

Uitslagen en verslagen van 28-04-2007

Volgend bericht →