Een lezing over kinderen van zwarte bevrijders

Voorpagina » Toerisme » Een lezing over kinderen van zwarte bevrijders

Op donderdag 6 september geeft Mieke Kirkels – van 20.00 tot 22.00 uur – in de bibliotheek in Berg & Terblijt een lezing over haar boek ‘Kinderen van zwarte bevrijders’ met de veelzeggende ondertitel ‘Een verzwegen geschiedenis’. De toegang is gratis.
Al vroeg in 1945 worden in Limburg de eerste bevrijdingskinderen geboren. Van naar schatting zeventig van hen is een zwarte Amerikaanse soldaat de biologische vader. Vragen over die vaders blijven lang onbeantwoord. Een boek over een zwarte grafdelver die in 1944 in Margraten werkte bij de aanleg van de Amerikaanse begraafplaats, brengt twaalf van hen ertoe met hun verhaal naar buiten te komen.
Mieke Kirkels heeft hun levensverhalen opgetekend. Verhalen die een indringend beeld
geven van dit stukje verborgen geschiedenis. Niemand anders dan Mieke Kirkels kan die verhalen beter verwoorden, de verhalen die de kinderen haar hebben toevertrouwd.
Vanwege de verwachte grote belangstelling voor deze lezing, wordt geadviseerd om zich aan te melden. Dit kan telefonisch 043-6041948 en via bergenterblijtheuvellandbibliotheken.nl of in de bibliotheek.


 

← Vorig bericht

Pastoor Eugène Huids overleden

TV Gids TV Valkenburg vanaf 2 september

Volgend bericht →