Eén loket voor alle mergelvragen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Eén loket voor alle mergelvragen

Een initiatief van een nieuwe vereniging Mergel.nuValkenburg is een vereniging rijker die “educatie en toerisme” verenigt onder de naam “Vereniging Mergel.nu”. Deze vereniging is zeer recent opgericht.
Zij staat onder voorzitterschap van Henk Roelofs, secretaresse Hélène Hoenjet en penningmeester Evert Steynebrugh. De vereniging is een overkoepelend orgaan dat bestaat uit andere verenigingen. Uitgangspunt is de “één loketfunctie voor schoolprojecten voor de jeugd/studenten”.
Voorzitter Henk Roelofs somde enkele leden op: In onsen Lande van Valkenborgh, St. Kasteel van Valkenburg, Steenkolenmijn, Streekmuseum, Huis voor de Kunsten en inspectie Onderwijs.
“Wij spreidden ons werkgebied uit over Nederland en Vlaanderen”, aldus Roelofs. “Met z’n allen kunnen op een smakelijke manier leerlingen op de hoogte brengen van allerlei aspecten van mergel en vuursteen in de vorm van programma’s”.
De Historische Kring Valkenburg en Heuvelland zal geen deel gaan uitmaken van de pas opgerichte Vereniging Mergel.nu. Dat deelde bestuurslid Roos Spits mee.
Mergel.nu vormt een educatieve vereniging, speciaal gericht op de jeugd. “De financiële bijdrage is het struikelblok. Ze vragen om een deelname van € 100,00. Dat is bijna 50% van onze subsidie”, aldus mevrouw Spits. “Via de gemeente Valkenburg aan de Geul ontvangen we in totaal € 243,= subsidie.
Die € 100,= kunnen we dus niet missen. Dat zou een flinke hap uit onze begroting zijn en dat is onverantwoord” zegt Spits.
De beslissing van de Historische Kring om niet deel te nemen aan de vereniging Mergel.nu is vorige week dinsdag 19 juni genomen. Roelofs kwam 21 juni met het nieuws over Mergel.nu naar buiten.

← Vorig bericht

Een nieuwe Valkenburgse vlag

Aanpassing APV preventief fouilleren

Volgend bericht →