Eén marktpartij nog geïnteresseerd in nieuwe Polfermolen

Voorpagina » Toerisme » Eén marktpartij nog geïnteresseerd in nieuwe Polfermolen

Het is mogelijk dat de Polfermolen in de Plenkertstraat langer openblijft dan 1 januari 2021. Uit die brief blijkt tevens dat in eerste instantie twee marktpartijen interesse hadden om toekomstige plannen uit te werken. Na de eerste overlegrond heeft één partij zich teruggetrokken. Dat blijkt uit een brief die het college van B&W aan alle raadsleden vandaag – donderdag 19 december – heeft verstuurd.
Tijd
De overgebleven partij heeft echter langer tijd nodig voor een verdieping van de constructieberekeningen, de constructiekosten, de installaties en de installatiekosten voor het ontwikkelen van een nieuw plan. “Deze verdieping moet de marktpartij, maar ook de gemeente, zekerheid geven of men binnen de financiële kaders van de gemeente kan blijven”, aldus een passage uit de brief.
Uitstel
Door het uitstel aan de enig overgebleven partij te gunnen, zal in maart 2020 duidelijkheid ontstaan over de haalbaarheid van de plannen, aldus het college. B&W verwachten vervolgens in juni 2020 definitief het plan te kunnen gunnen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Falco ontwikkelt vitaliteitsprogramma voor senioren

Pastoor Jansen kreeg de eerste Vredesprijs

Volgend bericht →