'Eén tegen eenzaamheid' in Houthem

Voorpagina » Toerisme » 'Eén tegen eenzaamheid' in Houthem
Op dinsdag 8 oktober organiseert de gemeente Valkenburg aan de Geul het symposium één tegen eenzaamheid in gemeenschapshuis De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 te Houthem St. Gerlach tussen 13.30 en 17.00 uur. U had zich voor 1 oktober jl. moeten opgeven om aan deze middag deel te nemen.

Met het programma ‘één tegen eenzaamheid’ wil de overheid eenzaamheid onder ouderen eerder signaleren en doorbreken. Maatschappelijke organisaties, gemeenten, bedrijven en ondernemers en de Rijksoverheid slaan hiervoor de handen ineen. In onze gemeente willen wij samen met u een lokale coalitie vormen tegen eenzaamheid en zijn wij benieuwd naar uw ideeën om eenzaamheid te bestrijden.

Programma
Welkom door Remy Meijers, wethouder Sociaal Domein. Presentatie Monique Wolfkamp, adviseur landelijk actieprogramma “Een tegen eenzaamheid”. Om lokaal echt effectief te werk te gaan om eenzaamheid te bestrijden is het van groot belang dat alle organisaties, zowel de publieke als de private organisaties gaan samen- werken. Het streven is om in elke gemeente een lokale coalitie tegen eenzaamheid op te richten. In de presentatie zal worden in gegaan op het nut en noodzaak van een lokale coalitie en het landelijk actieprogramma. Presentatie door Gert-Paul van ’t Hoff over het signaleren van eenzaamheid. Gert-Paul is landelijk programmamanager “Signaal tegen Eenzaamheid”.
← Vorig bericht

Woning drie maanden op slot

Frontale botsing Rijksweg Berg & Terblijt

Volgend bericht →