Eén vrouwelijke wethouder in Valkenburgs college

Voorpagina » Toerisme » Eén vrouwelijke wethouder in Valkenburgs college

De nieuwe coalitie in Valkenburg zal één vrouwelijke wethouder krijgen. Dat staat te lezen in een persverklaring van de formerende politieke partijen AB-CDA-PGP. Claudia Bisschops van het CDA gaat de uitgebreide portefeuille van economie, financiën en toerisme uitvoeren. De nieuwkomer krijgt in het nieuwe college AB-er Carlo Vankan en PGP-er Remy Meijers als collega wethouder.
De onderwerpen die verder uitgewerkt gaan worden in de komende twee weken zijn duurzaamheid en klimaatverandering, zelfsturing en communicatie met de inwoners, aandacht voor alle kernen voor wat betreft voorzieningen, wegbeheer/onderhoud van de openbare ruimte, krimp/vergrijzing, mobiliteit/parkeerbeleid en een verdere uitwerking van de wijkkantonnier. Ook de Polfermolen, het evenementen- en horecabeleid en de ontwikkelingen van het middelbaar onderwijs zullen aan bod komen. Geen verrassingen dus te melden.
De portefeuille indeling ziet er zo uit:
AB – Carlo Vankan (47 jaar) portefeuille Fysiek Domein/locoburgemeester, namens het CDA Claudia Bisschops (40 jaar) portefeuille Toerisme en Economie/Financiën en namens de PGP Remy Meijers (48) portefeuille Duurzaamheid/Sociaal Domein.
Daarmee krijgt Valkenburg in de persoon van Remy Meijers een groene wethouder.

← Vorig bericht

Spaans Leenhof lag in St.Pieter

Gerard van der Rijst ontving Elly Blom Poëzieprijs

Volgend bericht →