Een warm diamanten priesterfeest.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Een warm diamanten priesterfeest.

Zaterdag werd in Oosterbeemd gevierd.Een volle kerk, zang van het St. Gregoriuskoor, samen met het St. Caeciliakoor muziek door de Kurkapel Falcobergia en na afloop een druk bezochte receptie op de altaartrappen van de O.L.Vrouwekerk.
Dat waren de ingrediënten waarmee emeritus-pastoor Eugene Huids zijn 60-jarig priesterjubileum afgelopen zondag vierde. Achter in de kerk stond een heuse tap met gratis drank voor alle receptiegangers.
Huids wilde geen groots feest. Geen huisversiering, geen processie met verenigingen en bruidjes. Maar gewoon midden tussen zijn mensen wilde hij het diamanten feest vieren op de plaats waar hij al die jaren zijn “dienstplicht” heeft kunnen vervullen: in de kerk.

In zijn dankwoord betrok hij nadrukkelijk zijn huisgenote Mia Devens, die hem in vele jaren trouw terzijde stond en nu mocht delen in zijn feest.

Adfgelopen zaterdag vierde pastoor Huids in zorgcentrum Oosterbeemd zijn 60-jarig priesterfeest. In een feestelijke H.Mis, muzikaal opgeluisterd door het bekende Dduo Maria en Pierre.
Speciaal voor de jubilaris was er een prachtige ereboog gemaakt en kreeg hij van velen welgemeende felicitaties. Na de H.Mis werd iedereen getrakteerd op koffie en vla. Pastoor Huids gaf te kennen dat hij er volop van genoten heeften dat Oosterbeemd voor hem een beetje thuiskomen is.Foto’s Oosterbeemd van Jo Knubben en de foto’s in de kerk zijn van Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

Sibbe MC heren 3 stevenen af op kampioenschap.

ZC Valkenburg bestaat deze week 30 jaar.

Volgend bericht →