Eerbetoon aan wielerheld Joop Zoetemelk

Voorpagina » Nieuws » Eerbetoon aan wielerheld Joop Zoetemelk

Eroica Limburg bestaat 5 jaar en viert op 3 en 4 september a.s. feest met een uniek eerbetoon aan de Nederlandse wielerheld Joop Zoetemelk. In juli 2020 was het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. De organisatie achter het unieke retro wielerevenement heeft samen met oud-renners Leo van Vliet en Bennie Ceulen op vrijdag 3 september een heuse TI-Raleigh reünie gepland.

Eroica Leo Van Vliet

Die dag vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel als mogelijk oud-renners van die wielerploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg deelnemers een korte route in Valkenburg gaan rijden.

Feestprogramma
Het Eroicafeest op het Par’course terrein is vrijdag 3 september vanaf 17.00 uur open voor bezoekers. Vanaf 18.30 uur is er volop muziek met Tonnies Vinielies en Ruud Heine. Op zaterdag 4 september is het terrein de hele dag open. Het muziekprogramma start dan om 19.00 uur met de Eroica Valkenburg Rock’n Roll Experience. Toegang is op beide dagen alleen mogelijk met een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of negatieve COVID-test (max 24 uur).

Eroica Limburg toertocht
Op zaterdag 4 september staat de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de 750 deelnemers kiezen uit maar liefst drie routes: Family Ride (40 kilometer), Heuvelland route (65 kilometer) en de Maas route (110 kilometer). Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van vóór 1987.

toren par’course

Start en finish
De start van Eroica Limburg vindt plaats op het Par’course terrein in Valkenburg. Op zaterdag vertrekken vanaf 8.30 uur de eerste deelnemers voor hun rit over de Zuid-Limburgse veldwegen. Vanaf 13.00 uur worden de eerste wielertoeristen terug op get Par’courseterrein verwacht.

Foto’s Eroica

← Vorig bericht

Muziekspektakel ‘Alzheimer’ in zeven theaters te zien

Wateroverlast: Enkele schilderijen onherstelbaar beschadigd in Museum Valkenburg

Volgend bericht →