Eerste discussieavond Toekomstvisie 2030

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Eerste discussieavond Toekomstvisie 2030

De algemene tendens: “eenheid in verscheidenheid”Tijdens de dinsdagavond gehouden discussieavond over de Toekomstvisie van de gemeenteraad anno 2030 kwamen vele vertegenwoordigers van belangengroeperingen uit Valkenburg aan de Geul aan het woord o.l.v George Vogelaar.
Anya Niewierra zette de discussie op scherp: “Ik zie de Toekomstvisie meer in het beleid als een korte termijn visie tot 2011. Valkenburg straalt hierin geen trots op haar stad en mogelijkheden uit.
De positie van het toerisme hangt in 2030 ook af van vervoer, bereikbaarheid en vermaak. Ik mis de ambitie”. Anderen misten iets anders: cultuur, kleinschaligheid, nieuwe industriële ideeën, visie, duidelijkheid, jeugd, leefbaarheid kernen.
Raymond Lodewick (Dorpsraad Houthem): “Voor mij is duidelijk dat het geld verdiend wordt in Valkenburg-Centrum. Maar hoe worden de kernen leefbaar gehouden en hoe en voor wie bouw je woningen”.
CDA bestuurder Thijssen mist samenwerking in Valkenburg. Over de vraag wat er moet gebeuren als tegenwicht tegenover Maastricht zijn de meningen wel eenduidiger te benoemen.
Valkenburg moet een krachtige bestuurlijke partner vormen met buur Parkstad en dit uitdragen onder het motto “Heuvelland verenigt U”. De algemene tendens van de avond was toch wel “eenheid in verscheidenheid”.
Foto’s Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Award voor Stefan Dullens

Z.C. Valkenburg gaat Europa in

Volgend bericht →