Eerste ongeval in nieuwe jaar en kleine brandjes

Voorpagina » Toerisme » Eerste ongeval in nieuwe jaar en kleine brandjes

Om half een in de Nieuwjaarsnacht vond een eenzijdig scooterongeluk plaats aan de Neerhem. Bij het ongeluk was geen andere partij betrokken.
De Nieuwjaarsnacht is rustig verlopen. Valkenburg aan de Geul is feestelijk het nieuwe jaar ingetrokken. Dat ging gepaard met veel vuurwerk en harde knallen. De politie Limburg meldt veel telefoontjes te hebben ontvangen van vuurwerkoverlast. Tot 23:30 uur. Daarna was het rustig. Er mocht vanaf 18 uur vuurwerk afgeschoten worden, tot 02 uur.
Bij de brandweer ging ondanks de rustig verlopen Nieuwjaarsnacht toch een drie-tal keren het alarm af. Om 02:03 uur werd een burenbrandje gemeld in de Kerkstraat in het centrum. Het betrof hier een brandje in kartonnen dozen waar vuurwerkafval in zat.
Een kwartier later moest de brandweer uitrukken voor een kleine woningbrand aan de Wolfsdriesweg in Geulhem. In een woning woedde tussen de kachel en het plafond een klein brandje. De aanwezige brandweer adviseerde de bewoners de kachel niet meer te gebruiken.
In de vroege Nieuwjaarsmorgen om 07:35 uur rukte de brandweer met sirene weer uit. Nu voor een automatische brandmelding in het Fletcherhotel aan de Onderstestraat in Houthem. Bij aankomst bleek iemand een sigaret gerookt te hebben direct onder een rookmelder.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Definitieve verkoop Nieuwe Kerk eerste helft 2019

Ruzie in de Kerkstraat

Volgend bericht →