Eerste thuiszege voor ZVV De Kilo

Voorpagina » Toerisme » Eerste thuiszege voor ZVV De Kilo
De zaalvoetballers van De Kilo uit Berg & Terblijt promoveerden afgelopen seizoen naar de Limburgse Hoofdklasse. Vrijdagavond was er de eerste thuiszege op de reserveploeg van Fermonia Boys uit Roermond: 5-3. In het eerste thuisduel tegen Gulpen ging de ploeg van de nieuwe coach Giel Cauberg nogal fors onderuit: 0-6. Verleden week mocht in Weert de eerste zege bejubeld worden: 7-3.
Voor eigen publiek was het nu zaak die goede lijn door te trekken. Maar de tegenstander had vanaf het begin nogal wat te mekkeren op de arbiter en dat zorgde voor een vreemd sfeertje binnen de lijnen. Binnen twee minuten tekende Jordy Mullens voor de eerste thuistreffer van het seizoen waarna meteen een speler van de bezoekers met een tijdstraf naar de bank mocht. Mitch Hoenjet benutte kort daarna de ontstane extra ruimte en kogelde de 2-0 binnen. Nog voor de rust was de lange Bram Curfs de bedenker van de 3-0.
Doelman Bert Kerssemeeckers moest na de hervatting alle zeilen bij zetten om de 0 op het bord te houden. Dat lukte nog zeven minuten voordat de gasten hem toch wisten te passeren: 3-1. Het antwoord kwam nauwelijks één minuut later van de voet van Yoshi Claessens: 4-1.
De tegenstander raakte nog meer gefrustreerd en schuwde het lijfelijke contact niet. De Kilo bleef kalm, behield het overzicht en had voetballend de betere oplossingen. Toch ging het achterin bij de Bergse formatie nog bijna een paar maal fout maar met kunst- en vliegwerk bleef die 1 op het bord.
Twee gemiste kansen (Hoenjet en Mullens) hadden definitief het duel kunnen beslissen. Tien minuten voor tijd belandde een schot van Mullens vol op het kruis van de Roermondse keeper. Met een van pijn vertrokken gezicht ging hij richting de wisselbank ging om bij te komen! Zijn vervanger kon de 5-1 (Dré Hendriks) niet voorkomen.
Vijf minuten voor tijd was het nog even billen knijpen toen Fermonia naar 5-2 en 5-3 counterde. Paniek en twijfel. Mullens liep tegen een tijdstraf aan, het werd onvriendelijker binnen de lijnen. Toen de ‘invalkeeper’ in de slotseconden naar Hoenjet sloeg, mocht ook hij vervroegd naar de bank. Een terecht gegeven strafschop kon door Koen van der Linden niet verzilverd worden tot 6-3.
Foto Frits Feuler, TV Valkenburg
← Vorig bericht

Hockey centraal in 'De Sjporttaofel'

Workshop 'slapen is niets doen'

Volgend bericht →