Eikenprocessierups geconstateerd bij de Basisschool

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Eikenprocessierups geconstateerd bij de Basisschool

In Berg en TerblijtIn Openbare Basisschoolschool Berg aan de Langen Akker zijn op woensdagmorgen 23 mei een aantal kleine nestjes met de eikenprocessierups op en rond het terrein van de school geconstateerd. Een groep van ongeveer 16 schoolkinderen heeft geklaagd over huidirritatie. Deze klachten worden mogelijk veroorzaakt door de brandharen van de rups. De huidirritaties die binnen acht uur optreden, zijn rood en pijnlijk en gaan gepaard met hevige jeuk, die tot twee weken kan aanhouden.
Inmiddels is een gedeelte van zowel het schoolterrein als de Langen Akker afgezet. Een opruimingsdienst zal zo spoedig mogelijk de eikenbomen op een milieuvriendelijke manier rupsvrij maken. Op dit moment is er geen capaciteit en materiaal genoeg om direct tot opruiming over te gaan. Er zijn meerdere gemeenten in de regio Zuid-Limburg getroffen. Gezien de locatie, een basisschool, heeft het de hoogste prioriteit om vandaag nog tot opruimen over te gaan. Tot nu is dit binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul de enige locatie waar de eikenprocessierups is geconstateerd.
De gemeente en de basisschool hebben via een brief en een informatiefolder ouders en/of verzorgers opgeroepen hun kinderen in de gaten te houden. Wanneer kinderen klachten of symptomen, die overeenkomen met de klachten uit de folder, worden ouders verzocht contact op te nemen met hun huisarts. De huisartsenpraktijk in Berg is inmiddels op de hoogte gesteld.
Mochten ouders/verzorgers na het lezen van de folder en het contact met de huisarts nog vragen hebben dan kunnen zij contact opnemen met gemeente Valkenburg aan de Geul of de basisschool in Berg.
Foto’s Frans Hendriks, Tv Valkenburg © 2007
Meer info via deze site: www.brabant.nl/Recreeren/Nationale%20Parken/Eikenprocessierups.aspx

← Vorig bericht

75 Jaar voetballen in Strucht/Schin op Geul

Second opinion voor centrumplan

Volgend bericht →