Eind dit jaar besluit over cyclocross Kuurpark

Voorpagina » Toerisme » Eind dit jaar besluit over cyclocross Kuurpark

Het is nog veel te vroeg om nu al te stellen dat een wereldbeker cyclocross wedstrijd niet meer terugkeert op het Kuurpark-parcours. “We zijn in afwachting van de financiele afwikkeling van het wereldkampioenschap dat in februari van dit jaar werd georganiseerd”, aldus Jo Römling van de organisatie.
“Indien wij alle financiele gegevens tot onze beschikking hebben, kunnen we een afgewogen besluit nemen”, zegt Romling. De verwachting is dat eind van dit jaar deze beslissing zal vallen. “De UCI weet dat wij in het najaar geen cross organiseren, juist vanwege het WK van afgelopen februari”, aldus Römling. “Wat 2019 brengt, zien we wel tegen het einde van het jaar”.
Na een aantal succesvolle crossen op het Kuurpark circuit, werden afgelopen februari nog de wereldkampioenschappen in de diverse klassen verreden op het bekende heuvelige parcours. In de weken voor de cross waren extra veiligheidsmaatregelen nodig. Daarnaast speelde de natuurwetgeving rond het ‘Natura 2000’-gebied de organisatie parten. Het Kuurpark valt onder het Natura 2000 gebied en biedt bescherming aan vele diersoorten en groenvoorziening.
“Wat de regelgeving rond het Natura 2000-gebied betreft hebben we alles gedaan wat voorgeschreven is”, zegt Römling.
Archieffoto Hans Zwakenberg, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Einde zomer in zicht

Tak breekt spontaan af in Broekhem

Volgend bericht →