Einde huis-aan-huis inzameling in Sibbe

Voorpagina » Toerisme » Einde huis-aan-huis inzameling in Sibbe

Via een brief heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de bewoners van de St.Apolloniastraat in Sibbe laten weten dat er bij hun geen huis-aan-huis opgehaald wordt. De bewoners zijn verbaasd over deze mededeling en zijn in actie gekomen. “In de smalle doodlopende straat met almaar breder wordende afvalverzamelvoertuigen hebben de ophaaldiensten problemen met geparkeerd staande auto’s. De gemeente heeft van de inzameldiensten het dringende verzoek gekregen om deze situatie te veranderen”, aldus bewoner Jan Herben tegen TV Valkenburg.
Herben heeft een gesprek aangevraagd met wethouder Remy Meijers (PGP). Het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden. Er worden echter geen mededelingen gedaan, niet door de bewoner en niet door de wethouder.
Deze week ziet u bewoner Jan Herben uit Sibbe zijn verhaal doen via de camera van het programma TV Valkenburg Vandaag.
Het college van B&W heeft er voor gekozen om op de hoek met de Bergstraat een verzamelpunt in te stellen waar de bewoners hun afval, plastic en oud-papier naar toe kunnen brengen. Vanwege de lopende bezwaartermijn, kon wethouder Remy Meijers nog niet reageren via TV Valkenburg.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Receptie Prinses Iris van CV de Boschrave

Berg eerste aardgasvrije wijk

Volgend bericht →