Eindejaarsprogramma’s vanaf 27 december

Voorpagina » Nieuws » Eindejaarsprogramma’s vanaf 27 december

Onze programma’s starten zondag 27 december om middernacht en zijn te zien in een uur carrousel t/m zaterdag 2 januari om middernacht. Behalve die programma’s waar het anders aangegeven staat.

Dit was 2020
(elk uur)

Een terugblik op bijzondere momenten uit ons nieuws:
2020-06-14 Kleine processie Broekhem-Zuid;
2020-06-03 VVV-plaquette herplaatst;
2020-08-26 Restauratie crypte in de Romeinse Katakomben;
2020-08-30 Afscheid in Schin op Geul van pastoor Mol;
2020-09-23 Geulkade oplevering bij de Erke;
2020-09-27 Onthulling muurreclame Teekens aan de Wand.

Kroon op het jaar
(elk uur)

In de vierde aflevering zien we Roger Deckers die met zijn concerten in zorgcentra vreugde brengt in deze coronatijd.

Marc Moors is uitvaartregisseur en zag het aantal uitvaarten in het afgelopen jaar 2 tot 3 keer zoveel toenemen. Hij zoekt naar wat nog mogelijk is bij een uitvaart met de huidige strenge regels.

Kunstenaar Wil van der Laan komt zijn atelier bijna niet meer uit in deze tijd, er zijn ook geen exposities meer. Het beïnvloedt zijn werk, hij maakt nu beeldjes die herinneren aan de coronapandemie.

Abigail en Eric Reddet sluiten af met Parlami d’amore Mariü.

Kroon op het Jaar is speciaal voor de decembermaand gemaakt door RTV Maastricht, Meer Vandaag, 3Heuvelland en TV Valkenburg. 

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Schrijen
(elk uur)

De nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Jan Schrijen

Valkenburg Voor Elkaar aflevering 2
(elk uur)

In de ‘Valkenburg Voor Elkaar’-Journaals werden tijdens de eerste coronagolf verschillende initiatieven van inwoners uit de gemeente in beeld gebracht. Nu we in een periode van aangescherpte maatregelen leven is het opnieuw belangrijk om net wat meer aandacht voor elkaar te hebben. Er zijn drie compilaties gemaakt met beelden uit alle journaals in 2020 om nog meer mensen te inspireren en te laten zien op welke manieren je, hoe klein ook, voor een ander kunt zorgen. In deze compilatie aandacht voor de Signaleergroep Houthem-Sint Gerlach en voor alle belangrijke vrijwilligers van de Ronald McDonald Kindervallei. Jongerenwerker legt uit hoe de crisis jongeren raakt en de creatieve Rooske van Dyck laat zien hoe zij aan de eenzame medemens denkt.

TV Valkenburg DOCU’S

Deze week brengt TV Valkenburg documentaires gemaakt door programmamakers die in of in de omgeving van Valkenburg aan de Geul wonen. Iedere dag een andere titel, stuk voor stuk de moeite waard om gezien te worden. De onderwerpen zijn zeer divers. Met dit initiatief wil TV Valkenburg een platvorm geven aan documentairemakers uit de regio.

DOCU: “De Einstein Telescoop”
Zondag 27-12-2020 | 11+16+21 uur

Zondag een bijzonder tweeluik op TV Valkenburg. Het Zuid Limburgse Heuvelland blijkt heel geschikt te zijn om de Einstein Telescoop onder de grond te gaan herbergen. Met name de omgeving van Terziet komt hiervoor in aanmerking, het is een stiltegebied. Met deze telescoop kunnen we zwaartekrachtgolven vanuit de ruimte opvangen en onderzoeken. Prof. Dr. Jo van den Brand legt uit wat het belang van de telerscoop is voor de regio. Of de Telescoop er daadwerkelijk komt is nog niet besloten.
Een film van Wilma Poolen en Vincent van den Bergh.

“De Einstein Telescoop” documentaires deel 1 en deel 2 worden zondag 27 december uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

DOCU: “Rick Vercauteren over Pierre van Soest”
Maandag 28-12-2020 | 11+16+21 uur

Maandag zendt TV Valkenburg een film uit over Pierre van Soest. In Museum Valkenburg loopt een tentoonstelling over het werk van Pierre van Soest. Helaas nu even niet te zien vanwege de coronaregels.
Pierre van Soest (1930-2001) heeft daar zijn “Hommage aan een Amsterdamse Limburger”.
Rick Vercauteren, kunsthistoricus en publicist, geeft een uitgebreide toelichting op het werk van de in Venlo geboren kunstenaar.

Te zien zijn abstracte werken uit de jaren zestig, werken uit themareeksen zoals “Weekendfilm” (geïnspireerd door Italiaanse westernfilms), de “Drie Gratiën” (naar Rubens), de “Dulle Griet” (naar Pieter Bruegel), “Met Jan van Eijck op bezoek bij de familie Arnolfini”, “Tuin der lusten” (naar Jeroen Bosch) en tekeningen en grafiek.
Een film van Vivian Malherbe en André Kerckhoffs.

“Rick Vercauteren over Pierre van Soest” wordt maandag 28 december uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

DOCU: “In gesprek met Frans Croonenberg” deel 1
Dinsdag 29-12-2020 | 11+16+21 uur

TV Valkenburg zendt dinsdag het eerste deel uit van een gesprek met Frans Croonenberg. Frans Croonenberg “viert” in 2020 zijn 60-jarig artiestenjubileum. Frans, geboren in Gulpen op 27 maart 1944, is in Limburg een bekende zanger, hij zingt in het Limburgs en het Duits. Frans begon met het zingen in verschillende dansorkesten. Al op 17-jarige leeftijd formeerde hij een eigen orkest: “The Singing Stars”. In 2002 won Frans het Limburgs Vasteaovesleedjes Konkoer met zijn nummer “Wie d’r Herrgot Limburg hat gemaak”.
Van 2003 tot 2009 presenteerde Frans de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale.
Een film van Erwin Lennarts en Pierre Bindels.

“In gesprek met Frans Croonenberg” deel 1 wordt dinsdag 29 december uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

DOCU: “In gesprek met Frans Croonenberg” deel 2
Woensdag 30-12-2020 | 11+16+21 uur

Woensdag op TV Valkenburg het vervolg van de documentaire van dinsdag. Frans Croonenberg “viert” in 2020 zijn 60-jarig artiestenjubileum. Frans, geboren in Gulpen op 27 maart 1944, is in Limburg een bekende zanger, hij zingt in het Limburgs en het Duits. Frans begon met het zingen in verschillende dansorkesten. Al op 17-jarige leeftijd formeerde hij een eigen orkest: “The Singing Stars”. In 2002 won Frans het Limburgs Vasteaovesleedjes Konkoer met zijn nummer “Wie d’r Herrgot Limburg hat gemaak”.
Van 2003 tot 2009 presenteerde Frans de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale.
Een film van Erwin Lennarts en Pierre Bindels.

“In gesprek met Frans Croonenberg’ deel 2 wordt woensdag 30 december uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

DOCU: “Wisselwerk’ en “Van Tienhovenmolen”
Donderdag 31-12-2020 | 11+16+21 uur

Donderdag zenden we twee documentaires uit op TV Valkenburg. “Wisselwerk” gaat over de stoomtreinverbinding tussen Valkenburg aan de Geul en Simpelveld. Een nostalgische film van Ton Polman.

De tweede, de “Van Tienhovenmolen” is een film uit 2013 en gaat over de bekende korenmolen in Wolfshuis. Molenaars Huub Willems en Rob Valkenburg geven een uitgebreide rondleiding. Er komt aardig wat kijken om een molen in werking te krijgen en in stand te houden.
Een film van Marga Basten en Thijs Eijck.

“Wisselwerk’ en “Van Tienhovenmolen” worden donderdag 31 december uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

DOCU: “POST-modern, een ode aan de postbode”
Vrijdag 01-1-2021 | 11+16+21 uur

Vrijdag op TV Valkenburg een documentaire over “post” in het tweede decennium van deze eeuw, over haar medewerkers en de sociale context van onze mullti-communicatie maatschappij.
Een film van Joris Souren van PoekePuk Produties en in première gegaan op het Limburgs Film Festival in Venlo in januari 2017.

“POST-modern” wordt vrijdag 1 januari uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

DOCU: “Hole in One, Topsport door jonge Ogen”
Zaterdag 2-1-2021 | 11+16+21 uur

Zaterdag de laatste documentaire in de serie van “TV Valkenburg docu’s”. Ze zijn nog jong en hebben een grote ambitie en talent. Broer en zus, Wouter en Jasmijn Villhaber beoefenen de Golfsport. Het kost veel tijd en inspanning, maar om een doel te bereiken moet er veel gespeeld worden.
Een film van Steven Villhaber.

“Hole in One, Topsport door jonge Ogen” wordt zaterdag 2 januari uitgezonden om 11, 16 en 21 uur.

Oranje Top 30
(elke dag om 10:00u en 15:00u)

De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.
Elke dag om 10:00 en 15:00 uur.

Waar zijn we te zien?

Onze TV programma’s zijn te zien via:

  • Ziggo: digitaal kanaal 42
  • Glasvezel KPN: kanaal 1437
  • Glasvezel XS4ALL: kanaal 143
  • T-Mobile: kanaal 795.

Verder overal in de wereld via deze website (menu TV > Live TV of Uitzending Gemist) en via onze apps.

Nieuwstips?

Mail je nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

DOCU’S: “De Einstein Telescoop”

DOCU’S: “Rick Vercauteren over Pierre van Soest”

Volgend bericht →