'Eindelijk een afvalwagen die de Keutenberg kan bedwingen'

Voorpagina » Toerisme » 'Eindelijk een afvalwagen die de Keutenberg kan bedwingen'

Bij de presentatie van de nieuwe afvalwagen voor de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Meerssen zei wethouder Remy Meijers dat Valkenburg aan de Geul ‘eindelijk een afvalwagen krijgt die ook de Keutenberg kan bedwingen’.
De drie wethouders Jim Janssen (Maastricht), Remy Meijers (Valkenburg aan de Geul) en Désirée Cortenraede (Meerssen) hebben fiat verleent om vijf nieuwe afvalwagens aan te schaffen. De drie nieuwe vrachtwagens hebben onder meer een grotere laadruimte en meer pk’s dan de oude afvalwagens. En ze zijn milieuvriendelijker.
Binnen de afvalverwerking gaan de drie gemeenten hun beleid zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Zo komt er een plan van aanpak om het afvalbeheer efficiënter en duurzamer te maken. De drie colleges hebben daarvoor € 160.000,- uitgetrokken, verdeeld over
€ 124.000,- vanuit Maastricht, Meerssen betaalt ruim € 19.000,- en Valkenburg aan de Geul iets meer dan € 16.000,-. Kern van de samenwerking is zoveel mogelijk recycling en zo weinig mogelijk restafval. Maastricht heeft zelfs de ambitie om in 2030 volledig afvalloos te zijn.
Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul werken al sinds 2002 samen op het gebied van afval. Zo is er gezamenlijk beheer van de vier grote milieuparken in de drie gemeenten. De ‘regierol’ van Maastricht binnen het afvalbeleid zal worden uitgebreid. Zo doet Maastricht onder meer al de inzameling van huishoudelijk afval in Meerssen en Valkenburg aan de Geul, waarvoor dus vanaf nu een nieuwe auto zal worden ingezet.
Foto gemeente Maastricht

← Vorig bericht

Wie en waar: groepsfoto met uitzicht

Hittegolf op komst

Volgend bericht →